Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Tražiš nešto novo? Evo jeftini dron za nove entuzijaste leteće tehnologije

Utoghter 69601

Ako si u potrazi za novim tehnologijama i možeš odvojiti 300 kuna – imamo jednu ideju koju možeš isprobati. Super jeftini dron Utoghter 69601 je na sniženju u kineskoj online trgovini Cafago, a mi imamo i kupon da ju sniziš još više! Saznaj više u nastavku teksta.

Posljednjih godina se tržište dronova znatno proširilo, kako su oni stigli i u komercijalnu upotrebu. I sad, postaju sve češća pojava; sam pojam drona možemo susresti kako u stvarnim i ozbiljnim situacijama rata, tako i u zabavnoj industriji prestižnih filmova i TV serija u kojima se sve više scena snima kamerom na dronu.

Dronovi su preuzeli svijet! Ne baš tako, ali definitivno su prisutniji jer su ljudi pronašli hrpu različitih svrha i primjena ove tehnologije.

Stoga, ne bi bilo loše upoznati se s njom i vidjeti kako funkcionira! Naravno, svi bismo htjeli imati vrhunskog DJI drona poput Mavic Aira koji je izašao ove godine, ali bi li bilo pametno odmah investirati toliki novac u tehnologiju koju tek treba savladati – e, to ovisi o vlastitom entuzijazmu i procjeni vlastitih sposobnosti.

Za one koji vole graditi svoj hobi polaganim korakom, tu su jeftiniji modeli dronova za upoznavanje s tehnologijom. Jeftini dron Utoghter 69601 je upravo jedan od najboljih entry-level modela sa solidnom kamerom i velikim brojem različitih funkcija. On je vrlo dobar izbor za one koji žele upoznati različite aspekte upravljanja dronom, sa sekundarnim interesom za efekte kamere.

Ovaj dron, koji je samo jedan od brojnih Utoghter dronova, ima ugrađenu 720p (HD) kameru i WiFi prijenos u stvarnom vremenu, a slika se prenosi na zaslon mobilnog uređaja koji je spojen na istu mrežu. Upravljati se može i preko 2.4G mreže – bez toga ne bi bilo dobro, inače bi se njime moglo upravljati samo u područjima koja su pokrivena bežičnim internetom.

Može izgurati do 22 minute leta, što je poprilično za jednog drona (usporedbe radi, Mavic Air leti 21 minutu).

Zanimljiv je između ostalog i zato što ima više načina rada, poput brzog ili sporog leta, bezglavog načina (u kojem je dronu “glava” tamo gdje si ti, neovisno o njegovoj orijentaciji pa puno lakše nalazi put kući), može fotkati u 360 stupnjeva, i sl. Brzi ili spori let je zgodno imati kao opciju zbog susreta s vjetrovima, a obzirom da je ovaj dron većinski od plastike, taj vid tehničke podrške svakako će mu olakšati posao.

Jeftini dron pomeo je konkurenciju svojim mogućnostima, ali ni to nije sve.

jeftini dron

dron let

Također, slijetanje je olakšano tako da je automatizirano na jednu tipku za slijetanje/polijetanje, pa nema muke oko toga. Ako zapuše jaki vjetar, dron se samo pozove natrag na zemlju.

Što se samog leta tiče, dron ima nekoliko korisnih funkcija koje olakšavaju korištenje. Primjerice, može se na zaslonu mobitela iscrtati putanja koju će dron slijediti. Zgodno!

upravljanje dronom

Utoghter 69601 je i jedan od rijetkih dronova koji podržavaju glasovnu kontrolu, što znači da se njime može upravljati i davanjem uputa na glas, no zadržat ćemo skeptičnost oko ispravnosti ove funkcije obzirom da ju nije lako provesti.

Dron dolazi i sa svojim upravljačem s dva joysticka i mnoštvom tipki. Stoga, postoji izbor, i može se isprobati upravljanje putem kontrolera ili putem mobilne aplikacije na pametnom telefonu ili tabletu.

dron upravljanje

Sve u svemu, radi se o jako dobrom entry-level modelu drona čija je cijena i više nego pristupačna. Uzimajući u obzir širok spektar funkcija i mogućnosti, može se oprostiti nešto lošija kamera. Sama građa je dobro osmišljena, to je klasični kvadrikopter s četiri propelera. Ima dvije čvrste “nožne” konstrukcije za slijetanje, koje je inače problematičan aspekt upravljanja dronom, a ovdje je olakšan čvrstom građom i funkcijom brzog slijetanja jednom tipkom.

Cijena ovog drona u webshopu Cafago je snižena na 52,84 dolara, ali imamo dodatnu pogodnost! Ako prilikom kupovine ubaciš promocijski kod L9744RM, cijena će pasti na 43,59 dolara (~275 kuna). Što čekaš? Kod ističe 15. lipnja, ne čekaj dugo. 🙂 Saznaj više na prodajnom linku.

>> Utogther 69601 u webshopu Cafago

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

U Moskvi se održavaju tečajevi iz oralnog seksa za djevojke koje žele usavršiti svoje sposobnosti oralnog zadovoljavanja. Cijena tečaja je 3500 ruskih rublja (608kn)...

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...