HiTech

3D printaj do mile volje – eto printera na akciji

3D printanje je iz sfere znanstvene fantastike brzo preraslo u svakodnevicu. Još prije samo koju godinu čudilo se kako se “običnim printerom” (mada ni u kom slučaju nije običan, osim po imenu) može napraviti kakav objekt, pa čak i pravi alat, kao što to čine na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Danas su postali lako dostupni, što se može zahvaliti i internetskim trgovinama: možete ih pomoću par klikova naručiti na vlastiti kućni prag. Evo, na Gearbestu su upravo sada na akciji. Jedan od zanimljivijih je Tronxy X8, jer mu flash cijena iznosi tek 169,99 dolara (redovna je oko 210). Volumen radnog prostora mu je 220x220x200 mm i podržava offline printanje, što je vrlo zahvalna opcija koja ne zahtijeva stalno uključeno računalo.

Ima ih i jeftinijih: Tronxy Desktop 3D košta 136,99 dolara, dakle oko 900 kuna. Probajte ga nabaviti negdje u nas za taj iznos. Volumen radnog prostora nešto mu je skromniji u odnosu na prethodnika i iznosi 150x150x150 mm volumena. Također nudi offline način rada, a u njega možete umetnuti i memorijsku karticu kako bi njegovo korištenje bilo još jednostavnije.

Ima ih, dakako, i skupljih. Tevo Black Widow košta 499,99 dolara i za dva je koraka ispred ovdje navedenih. Volumen radnog prostora mu je 370x250x300 mm te podržava punjenje i drugih proizvođača; ne zahtijeva samo vlastito, kao što je to slučaj s većinom drugih 3D printera. Posjeduje LCD ekran koji uvelike olakšava rad, a valja reći da ga također možete koristiti u offline modu.

>> Pogledaj cijelu ponudu za 3D printere

Ponuda ne staje na ova tri nabrojana: 3D printera je još mnogo i znatno variraju cijenom kao i načinom dostave: za neke se naplaćuje poštarina, neki vam stižu besplatno, pa povedite računa o tome.

Komentiraj

Odgovori

Vrh