Geekmaxi
Web & IT

Ako želite raditi za Google morate znati koristiti Microsoft Office

Ako želite raditi za Google morate znati koristiti Microsoft Office
Ako želite raditi za Google morate znati koristiti Microsoft Office

Ako želite raditi za Google morate znati koristiti Microsoft Office

Google sve snažnije napada Microsoft Office, jedan od Microsoftovih najprofitabilnijih odjela. The New York Times izvještava da je Google postigao impresivan niz pobjeda u proteklih nekoliko godina kada je u pitanju ponuda Google Appsa velikim tvrtkama i uzimanje dijela tržišta Microsoftovom Officeu.

Tekst članka se dalje nastavlja na temu odnosa cijena Microsoft Officea i Google Appsa. Microsoft tu ima više cijene i kompleksniju strukturu licenciranja. Unatoč tome Office drži ogroman dio tržišta zahvaljujući. S druge strane Google je u tom pogledu totalna suprotnost Microsoftu jer nudi niže cijene te je njegova ponuda od dobre postala vrlo dobra. Ipak, Google još ima dosta posla kada su u pitanju enterprise tvrtke.

Oglasi za posao koje Google objavljuje pokazuju koliko je Microsoft Office ukorijenjen u korporativne poslovne strukture tj. u korporativnom životu. Duga je lista radnih mjesta u Googleu koja eksplicitno traže poznavanje Microsoft Officea, posebno Excela i PowerPointa.

Na primjer, prilikom zapošljavanja analitičara Google će dati prednost kandidatu koji je ”vješt s Microsoft Excelom” uz posjedovanje izvrsno verbalno komuniciranje te izvrsne komunikacijske vještine u pisanju. Stručnjak koji radi na YouTubeu treba također dobro poznavati Microsoft Excel, a posebno pivot tablice i makronaredbe, i PowerPoint te naravno imati iskustvo s bazama podataka (SQL, MS Access).

Da bi se zaposlili kao menadžer DoubleClick ključnih kupaca trebate biti ”vrlo vješti s Microsoft Excelom i analizom podataka” uz ”općenito napredno znanje korištenja Microsoft Officea posebno PowerPointom”.

To je samo nekoliko primjera.

Do određene mjere poznavanje Microsoft Office paketa jamči Googleu da će se budući zaposlenik brzo i jednostavno prilagoditi njihovom paketu Google Apps jer ako znate koristiti Microsoft Excel onda ćete znati i Google Spreadsheets.

U svakom slučaju, prvi znak da Google grabi značajan dio kolača biti će kada bude bio sposoban zapošljavati nove zaposlenike bez postavljanja Microsoft Officea kao standarda. Hoće li se to dogoditi i kada ostaje tek za vidjeti.

Izvor: GeekWire

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh