Geekmaxi
Future

Amazon pakete je moguće dobiti i u prtljažnike automobila

Foto: Amazon

Amazon smo zadnji put spominjali u čudnovatom slučaju, ali bizarnosti na stranu, u svakodnevnim prilikama ova kompanija za svoje Prime korisnike pokušava naći nove načine za što bržu dostavu paketa.

Jedan od takvih načina je i dostava direktno u automobile. Ta je opcija dostupna samo vlasnicima određenih modela (Buick, Chevrolet, GMC, Cadillac i Volvo) koji nisu stariji od 2015. godine i ne naplaćuje se dodatno. Iz Amazona tvrde da će se s vremenom broj automobila s mogućnošću takvog načina dostave povećati.

Foto: Amazon

To funkcionira ovako: nakon što dostavljač pomoću aplikacije pronađe automobil (mora biti parkiran najdalje dvije ulice od naznačene adrese dostave), s posebnom aplikacijom otključa prtljažnik, stavi kutiju i s tom istom aplikacijom zaključa prtljažnik.

Vlasnik automobila dobiva obavijest kad je dostava izvršena te ga njegov paket onda čeka u prtljažniku ili na stražnjem sjedalu vozila.

Dakako, korisnici najprije moraju prihvatiti takav način dostave i registrirati se, tj. dati privolu za pristup njihovim vozilima, a pritom Amazonu i dostavljačima ne daju ključeve svog automobila niti neke šifre za otključavanje.

Iz Amazona tvrde da ovim načinom neće dostavljati neke vrijedne proizvode za koje je potreban potpis te velike kutije koje ne bi mogle stati u prtljažnik

Još jedna novost koja je ograničena na SAD je i mogućnost praćenja lokacije dostavljača. Amazon Map Tracker nudi praćenje lokacije uživo, kao i informaciju o broju zaustavljanja dostavljača prije same isporuke.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh