Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gadget

Amazon radi narukvicu koja zna kako se osjećate

Planiraju je koristiti za oglašavanje. Jej.

Od sada kad budete bijesni možete imati gadget koji će prepoznati vaše stanje i obavijestiti vas o tome kad vam to najmanje treba.

Dakako, u pitanju je samo šaljivo karikiranje, ali ovaj budući uređaj je zaista neobičan.

U današnje vrijeme kad se gotovo smatra da je privatnost precijenjena dolazi u pravo vrijeme ideja o uređaju koji će moći prepoznati ljudske emocije i te informacije koristiti za preciznije oglašavanje i preporuku proizvoda.

Ne zvuči baš kao zgoditak na lutriji. Upravo na takvom uređaju radi veliki Amazon. Barem prema šaputanjima koja dolaze iz izvora povezanih s kompanijom.

Riječ je o proizvodu iz kategorije wellness i zdravlje kojeg razvijaju Amazon Lab126 te softverski tim koji razvija i glasovnog asistenta Alexa.

Amazonova neobična narukvica opremljena je mikrofonima i softverom koji temeljem ljudskog glasa može prepoznati emocije poput sreće tuge, straha itd.

Putem posebne aplikacije je povezana s pametnim telefonom. S daljnjim napretkom tehnologije ova će stvarčica moći korisnike čak i savjetovati oko načina interakcije s drugim ljudima. Dakako, ako baš želite da vam narukvica pogonjena umjetnom inteligencijom savjetuje kako se ponašati.

Osim prepoznavanja emocija, nije poznato hoće li navedeni uređaj imati i neke dodatne mogućnosti poput praćenja zdravlja. Iako se lako može pretpostaviti da hoće, jer nije poznato koliko bi ljudi pohrlilo kupiti narukvicu samo da im pruža preporuke za kupovinu.

Amazon je prijavio patent za ovaj uređaj i u tijeku je njegovo testiranje. Zasad nije poznato hoće li narukvica ostati samo plan na papiru.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Gaming

Iako će mnogi gejmeri tvrditi da im se život i navike u posljednje vrijeme nisu promijenili, to ipak nije potpuno točno. Iako hrvatske internetske...

Biznis

“Seattle Coronavirus Assessment Network” (SCAN), u suradnji sa zakladom Billa i Melinde Gates, proizvodi testove za koronavirus, koje će prema najnovijim informacijama – brzinski...

Biznis

Tvrtka Amazon objavila je da će sve svoje radnike u Sjedinjenim Američkim Državama koji rade u njihovim skladištima plaćati duplo više dok traje kriza...

Biznis

Iz Amazona je stigla objava da im je potrebno još 100.000 radnika, i to samo unutar SAD-a, kako bi zadovoljili povećanje online narudžbi zbog...

Oglašavanje