Geekmaxi
Gadgeti

Android gaming tablet s podrškom za Gaikai

Mada još uvijek nije objavljeno kada bi se Android tablet Wikipada, koji je prvi puta predstavljen na CES sajmu, trebao pojaviti na tržištu, ovih je dana objavljeno priopćenje za medije u kojem se navodi kako će novo gamersko tablet računalo s ekranom od 10 inča, koje će raditi na Android 4.0 Ice Cream Sandwichu, imati podršku za streaming gaming servis Gaikai, koji omogućuje igranje najboljih igara za PC i konzole u oblaku.

Drugim riječima, ako ste korisnik Gaikai servisa, na tom tabletu, kao i na bilo kakvom PC računalu, možete igrati vrhunske naslove poput Mass Effect 3, Battlefield Bad Company 2, Crysis 2 i mnoge druge, obzirom da zapravo igrate na računalu u oblaku.

Naravno, igre morate kupovati, a cijene se puno ne razlikuju u odnosu na one u dućanima, no to je već neka druga priča.

Što se tiče korištenja Gaikaia iz Hrvatske, na njihovoj stranici možete probati igrati demo, no mi nismo uspjeli jer nam je bandwith loš. Problem je u tome što udaljenost do najbližeg DATA centra mora biti do nekih 1.000 kilometara, a i kvaliteta mreže ima određenu ulogu. Mi smo nakon pokušaja igranja dobili žalosnu poruku “Insufficient bandwidth. Your bandwidth has dropped below the minimum required for quality gameplay. Please quit other connected applications or services and try again”, no predlažemo vam da i sami isprobate, jer mislimo kako bi se iz nekih područja na krajnjem zapadu Hrvatske možda moglo dobiti “zeleno svjetlo”.

Uglavnom da ne duljimo, Wikipad je ovaj sustav omogućio za igranje na svojem gaming tabletu, što znači da ćete na njemu moći uživati u igranju Crysisa 2, što bismo doista voljeli vidjeti kako funkcionira, jer ukoliko ne dolazi do gubitka kvalitete, ovo bi moglo u cijelosti promijeniti lice “hard core gaminga”. sličan servis je i OnLive, no on također još nije optimiziran za korisnike u našoj zemlji, piše Vidi.hr

Ulaskom u EU, vjerujemo kako će se otvoriti mogućnost da se neki DATA centar otvori i kod nas, što se možda neće dopasti proizvođačima skupog gaming hardvera, ali će se igrači zacijelo preporoditi.

Tek onda će i uređaji poput Wikipadovog tableta dobiti pravi smisao za nas.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh