Apps

Apple će vas pronaći i kada ste offline

Find My app

Aplikacija Find My je neobična po pitanju toga što može pratiti prijenosna računala i ljude, a ne samo tablet računala i iPhone. Treba napomenuti i sitnicu da to može činiti i dok ti uređaji uopće nisu spojeni s internetom. Dakle, offline.

Sve je krenulo od konferencije. Naime, tijekom godišnje konferencije ‘Worldwide Developers’ (WWDC), namijenjene susretima razvojnih programera, Apple je tako predstavio svoju novu aplikaciju za macOS i iOS.

Naziv joj je Find My i trebala bi zamijeniti dosadašnje aplikacije Find My Friend i Find My iPhone. Dotična aplikacija bi trebala na jednom mjestu ponuditi njihove ključne karakteristike i mogućnosti.

Ipak, kako je ranije napomenuto pomalo je neobična zbog toga što može pratiti kako prijenosna računala, tako i ljude. Tablet računala i iPhone telefoni se podrazumijevaju i sve to može činiti dok ti isti uređaji nisu spojeni s internetom putem Wi-Fija ili mobilnog interneta.

Macove će Find My pratiti putem povremenih Bluetooth signala. Oni će biti korišteni za stvaranje zajedničke mesh mreže s drugim Appleovim uređajima, a pomoću koje će na mapi biti moguće locirati gdje se točno nalazi traženi uređaj. To je, ukratko, princip rada.

Komentiraj

Odgovori

Vrh