Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biznis

Apple ponovo otvorio svoje trgovine u Kini

Apple je danas službeno ponovo otvorio sve svoje trgovine u Kini, ukupno njih 42, potvrđeno je za Bloomberg. Nakon zatvaranja u veljači, nitko nije imao točnu informaciju o tome kada bi trgovine ponovo mogle početi s radom, ali to se danas dogodilo. Samo dan nakon što je predsjednik Kine izjavio da je koronavirus u ovoj državi pobijeđen, Apple je odlučio ponovno uspostaviti svoju prodajnu mrežu.

Postepeno se vraćaju u normalan tok

Sve trgovine tvrtke Apple bile su zatvorene tijekom veljače i to zbog odluke Kine koja je odlučila provoditi rigorozne mjere kako bi suzbila koronavirus. Postepeno se sve vraća u normalu, i očekuje se prestanak širenja virusa u toj državi. Sad ostaje za vidjeti kako će Kina nadoknaditi gubitke koji su posljedica zatvaranja tvornica i zastoja cijele privrede i ekonomije, piše The Verge.

Također, i Apple će se morati suočiti s gubicima, s obzirom na to da im je prodaja opala za više od 55% u prvom kvartalu, ali i zbog širenja koronavirusa na ostatak svijeta. U Italiji je zatvoreno svih 17 trgovina koje Apple ima, jer je vlada kompletno zatvorila i izolirala zemlju.

I dok Kina slavi pobjedu nad koronavirusom, svijet se tek suočava s njegovim širenjem. Zbog toga je Twitter zatvorio svoje urede, Facebook otkazao konferenciju, a otkazani su i sajmovi poput MWC Barcelona, NBA liga i još mnogo drugih velikih događaja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biznis

Glasnogovornik tvrtke Apple objavio je da zbog trenutnih uvjeta i širenja COVID-19 virusa privremeno zatvaraju poslovnice u 4 američke države.

Apps & Software

Korona virus danas je glavna vijest svih vodećih TV kuća, News portala, pa tako i IT zajednice. Opasnosti koje su nas globalno zadesile, traže...

Gaming

Službeni izlazak igre je najavljen za 16. lipanj.

Web & IT

Eksperimentalni projekt nazvan "Sodar" stvara radijus od dva metra oko osobe koja nosi mobitel.

Oglašavanje