Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biznis

Apple zatvara sve trgovine u Kini i povlači zaposlene

Službeno je potvrđeno da tvrtka Apple privremeno zatvara sve trgovine širom Kine, zbog koronavirusa, koji se zahuktava.

Objavljeno je da Apple privremeno ne zatvara samo trgovine, nego i kontakt-centre i poslovnice zbog mjere opreza od širenja koronavirusa.

Sve radnje će biti zatvorene najranije do 9. veljače.

“Naše misli su s ljudima koji su pogođeni koronavirusom i onima koji danonoćno rade na suzbijanju širenja”, navodi se u priopćenju Apple centrale.

Internet trgovina ove tvrtke radit će neometano, prenosi AP.

Kina je treće najveće tržište za ovu tvrtku nakon SAD i Europe, kao i lokacija gdje se pravi većina telefona marke iPhone i drugih uređaja.

Pretpostavlja se da će koronavirus imati utjecaj i na proizvodne pogone u kojima se izrađuju Apple uređaji, mada tvrtka nije komentirala ništa na ovu temu, a iz najveće Apple tvornice, Foxconn je priopćeno da će radni kapaciteti biti održani. Tvrtka je imala nevjerojatan kvartal, tijekom kojeg je bila ispred Huaweia i Samsunga i drugu godinu zaredom je bila dominantan igrač na smartfon tržištu u tromjesečnom periodu.

Osim tvrtke Apple i njenih uređaja koronavirusom će, prema nepotvrđenim informacijama biti pogođena i tvrtka Samsung, kojoj će proizvodnja dodatnih uređaja, kao što su bežične slušalice, prenosive baterije i drugi dodatci – kasniti. Samsung, također nije još uvijek komentirao ove navode.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biznis

Glasnogovornik tvrtke Apple objavio je da zbog trenutnih uvjeta i širenja COVID-19 virusa privremeno zatvaraju poslovnice u 4 američke države.

Apps & Software

Korona virus danas je glavna vijest svih vodećih TV kuća, News portala, pa tako i IT zajednice. Opasnosti koje su nas globalno zadesile, traže...

Gaming

Službeni izlazak igre je najavljen za 16. lipanj.

Web & IT

Eksperimentalni projekt nazvan "Sodar" stvara radijus od dva metra oko osobe koja nosi mobitel.

Oglašavanje