Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Automoto

Arizona zabranila Uberu naredna testiranja autonomnih automobila

Licenca bye bye

Zbog teške prometne nesreće koja je rezultirala pogibijom pješakinje Uber je izgubio svoju licencu za testiranje autonomnih automobila u saveznoj državi Arizona. Nitko ne može reći da je pretjerano šokiran takvim ishodom događaja.

Nakon nesreće prošlog tjedna u kojoj je Uberov autonomni Volvo propustio primijetiti pješakinju koja je naglo prelazila ulicu, sve je više naznaka i priča o tome kako Uberov sustav možda ipak nije spreman za samostalno krstarenje ulicama.

Uvidjeli su to i vladajući u Arizoni pa je njihov guverner Doug Ducey oduzeo Uberu dozvolu za testiranje. Osnovni razlog za to je bila snimka iz vozila koja je obišla svijet i koja je ukazala na to da Uber ipak ne može jamčiti siguran način testiranja takve tehnologije na cestama.

Foto: YouTube

Guverner Ducey je sve do sada bio jedan od najaktivnijih pobornika u području regulacije autonomnih automobila, a Arizona jedna od prvih saveznih država koje su dozvolile njihovo testiranje na svojim javnim prometnicama. Početkom ovog mjeseca čak su bili i legalizirali testne vožnje vozila bez pričuvnog vozača u njima.

Iz Ubera tim povodom gubitka licence poručuju da su oni već sami proaktivno bili obustavili testiranja (što je istina) na svim lokacijama gdje su ih obavljali te kako surađuju s istražiteljima na utvrđenju uzroka nesreće. Također su napomenuli da se nadaju kako će u budućnosti njihov dijalog s guvernerovim uredom biti otvoren po ovim pitanjima.

 

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Automoto

Jedan startup već provodi pokusne letove

Akcije

Poslije 14. siječnja 2020 Windows više ne pruža sigurnosnu podršku za računala na nižim operativnim sustavima kao što je Windows 7. Ako ste još...

Gadget

Potencijalno rješenje za brige koje ćemo imati u budućnosti

Apps & Software

GoodOffer24 nudi Windows i Office licence po vrlo pristupačnim cijenama koje si svatko može priuštiti. Provjerite detaljniju ponudu i osigurajte si dodatnih 20% popusta...

Oglašavanje