Web & IT

Bitcoin premašio $9.500: Magična granica od 10 tisuća sve bliže!

Foto: bitcoin.com

Virtualna valuta Bitcoin od početka godine do današnjeg dana se udeseterostručila, a brzina kojom raste posljednjih mjeseci je uistinu nevjerojatna. U trenutku pisanja ovog članka jedan Bitcoin drži cijenu od 9640 američkih dolara, a hoće li već do kraja mjeseca (ili dana) prijeći magičnu granicu od 10 tisuća dolara, ostaje nam za vidjeti.

Oni koji redovno prate Webmajstore, već su upoznati s fantastičnim rastom ove kriptovalute, te još uvijek ne mogu doći k sebi kada vide kakvu priliku su propustili. Na sedmu godišnjicu (23. svibnja) Bitcoin je vrijedio “svega” 2,200 dolara, te su oni najhrabriji već tada mogli postati multimilijunaši.

Sada sve to dobiva novu dimenziju, jer cifre koje su se mogle uzeti investicijom u ovu valutu početkom njenog rađanja, danas zvuče uistinu nevjerojatne. Uzmemo li matematiku iz prethodno linkanog članka, te da ste uložili svega 100 kuna u Bitcoin, danas bi na račun mogli inkasirati preko 350 milijuna kuna! Naravno, sve to pod uvjetom da ste jedan od prvih kupaca ove valute, te da ste svih ovih godina čuvali novčiće i odolijevali silnim milijunima koji su bili na raspolaganju…

Do kada će rasti cijena Bitcoina? Samo nebo je granica, reći će neki stručnjaci, koji će dodati kako je realno da Bitcoin jednog dana dosegne cijenu od 25 tisuća dolara. Drugi pak smatraju da je Bitcoin “gigantski špekulativni balon” koji će jednog dana puknuti, a vlasnike baciti u očaj.

Što vi mislite? Napišite nam u komentarima.

Komentiraj

Odgovori

Vrh