Pratite nas

Crypto

Bitcoin premašio $9.500: Magična granica od 10 tisuća sve bliže!

Objavljeno

-

Foto: bitcoin.com

Virtualna valuta Bitcoin od početka godine do današnjeg dana se udeseterostručila, a brzina kojom raste posljednjih mjeseci je uistinu nevjerojatna. U trenutku pisanja ovog članka jedan Bitcoin drži cijenu od 9640 američkih dolara, a hoće li već do kraja mjeseca (ili dana) prijeći magičnu granicu od 10 tisuća dolara, ostaje nam za vidjeti.

Oni koji redovno prate Webmajstore, već su upoznati s fantastičnim rastom ove kriptovalute, te još uvijek ne mogu doći k sebi kada vide kakvu priliku su propustili. Na sedmu godišnjicu (23. svibnja) Bitcoin je vrijedio “svega” 2,200 dolara, te su oni najhrabriji već tada mogli postati multimilijunaši.

Sada sve to dobiva novu dimenziju, jer cifre koje su se mogle uzeti investicijom u ovu valutu početkom njenog rađanja, danas zvuče uistinu nevjerojatne. Uzmemo li matematiku iz prethodno linkanog članka, te da ste uložili svega 100 kuna u Bitcoin, danas bi na račun mogli inkasirati preko 350 milijuna kuna! Naravno, sve to pod uvjetom da ste jedan od prvih kupaca ove valute, te da ste svih ovih godina čuvali novčiće i odolijevali silnim milijunima koji su bili na raspolaganju…

Do kada će rasti cijena Bitcoina? Samo nebo je granica, reći će neki stručnjaci, koji će dodati kako je realno da Bitcoin jednog dana dosegne cijenu od 25 tisuća dolara. Drugi pak smatraju da je Bitcoin “gigantski špekulativni balon” koji će jednog dana puknuti, a vlasnike baciti u očaj.

Što vi mislite? Napišite nam u komentarima.

Nastavi čitati
Super ponuda
Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Crypto

Microsoft patentirao novi sustav za rudarenje kriptovaluta

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Tvrtka Microsoft prijavila je patent za novi sustav za rudarenje kriptovaluta, a radi se o načinu koji bi korisnicima omogućavao da do digitalnih valuta dođu uz pomoć podataka o tjelesnim aktivnostima. To znači da za proces rudarenja više neće biti neophodna skupa oprema, pod uvjetom da metoda opisana u prijavi patenta postane realnost.

Patent je prijavljen 26. ožujka, pod nazivom “Cryptocurrency system using body activity data”, a u tekstu se može vidjeti da je u pitanju metoda koja za rudarenje traži dokaze o tjelesnoj aktivnosti korisnika. Tako će, na primjer, moždani valovi ili tjelesna temperatura koju korisnici emitiraju tijekom obavljanja nekog rudarskog zadatka, koji prethodno dobiju od providera, poslužiti za pribavljanje kriptovaluta, a u pitanju su aktivnosti poput gledanja reklama preko posebno prilagođenih internet servisa, piše Coin Telegraph.

Kako bi proces započeo neophodno je da korisnik dobije zadatak (task) koji je povezan s odgovarajućim serverom. Specijalni senzor potom detektira tjelesne aktivnosti korisnika, a sustav onda procjenjuje zadovoljavaju li registrirane aktivnosti uvjete za rudarenje. Sustav na kraju nagrađuje one korisnike čije su tjelesne aktivnosti zadovoljile propisane uvjete, te ovaj tako dobiva svoj dio kripto-kolača.

Sve više tvrtki eksperimentira s kriptovalutama i blockchain tehnologijom, kako bi ostale korak ispred svojih rivala. Tako je samo u Sjedinjenim Američkim Državama od siječnja 2014. do listopada 2019. godine primljeno 227 patenata koji su u vezi s blockchain tehnologijom. Na tom popisu se našao i Microsoft, pa ostaje za vidjeti hoće li metoda, koja pomalo podsjeća na znanstveno-fantastične filmove, zaživjeti i rudarima omogućiti da vlastito tijelo stave u službu kripto-budućnosti.

Nastavi čitati

Crypto

Elon Musk proglasio Dogecoin trenutno najboljom kriptovalutom

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Dogecoin

Elon Musk je konačno izabrao jednu od tisuću kriptovaluta, te je proglasio trenutno najboljom. Stručnjake je iznenadilo što nije u pitanju Bitcoin.

Naime, radi se o kriptovaluti Dogecoin – digitalnoj valuti koja je nastala iz memeova na kojima je pas rase Shiba Inu. O njoj se više govorilo 2017. godine, kada se koristila za davanje takozvane „internet napojnice“, što je neka vrsta unaprijeđene like opcije. Dogecoin se prvi put pojavio 2013. godine, a izmislili su ga Jackson Palmer i Billy Markus, i od tada je okupio veliki broj ljubitelja, koji su valutu u početku najviše cijenili zbog njene šaljive prirode.

Grupi obožavatelja se pridružio i Musk, a ovo nije prvi put da hvali Dogecoin. Ovog puta je naklonost izrazio kroz twit na kojem je slika psa i poruka “Dogs rock.” Ranije je govorio i o tome da ne smatra da će Bitcoin postati zamjena za novac, budući da je to mjesto rezervirano za njegovu omiljenu kriptovalutu, piše Decrypt.

Dogecoin trenutno vrijedi tek 0,002905 dolara, a najveću vrijednost je dostigao 7. siječnja 2018. godine, i tada je vrijedio 0,018201 dolara.

Nastavi čitati

Crypto

Hakeri opljačkali kripto-mjenjačnicu Altsbit

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Cyber napadači uspjeli su ukrasti skoro sva sredstva iz mjenjačnice Altsbit, i tako korisnike ostavili bez kriptovaluta koje su čuvali na toj lokaciji.

Talijanska kripto-mjenjačnica objavila je na svom Twitter profilu kako je pretrpjela hakerski napad ozbiljnih razmjera, te da su napadači tom prilikom ukrali 1.066 Komodo (KMD) i 283.375 Verus (VRSC) coina, što zajedno iznosi oko 27 tisuća dolara. Mali dio sredstava koji se čuvao u odvojenim walletima ostao je siguran, a još uvijek nije poznato na koji su način napadači uspjeli ući u mjenjačnicu.

Mjenjačnica je nakon objave naišla na osudu korisnika, pa su mnogi iznijeli sumnje da se napad uopće dogodio, s obzirom na to da se špekulira kako se zapravo radi o prijevari u okviru koje su vlasnici odlučili zadržati sredstva korisnika i izvesti takozvanu “exit” prijevaru.

Nastavi čitati

Preporučeno