Gadgeti

Čemu služi ovaj mali uređaj? Jedan upravljač da svima gospodari

Da bi naša kućanstva postala pametnija, čini se da nije više potrebno da djeca završavaju fakultete; epitetom “pameti” možete okruniti svoj dom i ako uložite u, recimo, pametni televizor, pametni frižider ili pametni klima-uređaj. I kao i sa gotovo svakim komadom potrošačke elektronike, cijene su prvih godina takve da si uređaje mogu priuštiti samo rijetki, a onda se s vremenom tržište razvija, javljaju se i jeftinije alternative i cijene padaju kako uređaji postaju sve većim dijelom naših života.

Kad biste poželjeli kuću opametiti korištenjem pametnih kućanskih uređaja, sigurno biste htjeli imati i jedan upravljač koji će svima njima vladati. I ne, za takav scenarij uopće nije potrebno da su svi uređaji istog brenda.

Srećom, tržište elektronikom frca od inovacija, i male proizvodnje podržat će one velike. Jedan od takvih primjera tema je današnjeg članka, radi se o minijaturnom IR bežičnom daljinskom upravljaču, a instalacija i korištenje ovog malog uređaja lakši su od parfe kreme.

Sve što je potrebno da biste ovaj upravljač povezali s uređajima pametnog doma jest povezati ga putem USB-a s pametnim telefonom na kojem se nalazi odgovarajuća aplikacija ZaZa. Jednostavno upravljanje vrši se tada putem mobilne aplikacije, i svi vanjski daljinski upravljači postaju gotovo pa sasvim suvišni! Ovaj mali upravljač funkcionira samo s Android uređajima, ali je kompatibilan s preko 1000 brendova kućanskih aparata. Jednostavnost u dlanu ruke, i to po smiješno niskoj cijeni.

Komentiraj

Odgovori

Vrh