Geekmaxi
Gadgeti

Često pričaš na mobitel dok voziš? Ovo će te spasiti od prometnih kazni i nesreća

Mobiteli su postali nezaobilazan dio civilizacije. Još od početaka ere GSM-a, tamo negdje u drugoj polovici 1990-ih, moglo se vidjeti koliko će biti korisni. Desetljeće i pol kasnije, tržište su već preplavili smartfoni, daleko naprednije verzije komunikacijskih alata, koji su zapravo prava mala računala u našem džepu.

Koliko god bili korisni, nađe se i pokoja negativna stvar. Jedna od njih je, recimo, razgovor na mobitel tijekom vožnje. Svi mi znamo da je štetno, potencijalno vrlo opasno držati telefon na uhu dok je druga ruka na upravljaču, ali svejedno se ne stidimo odgovoriti na poziv tijekom vožnje, ma koliko banalan razlog za razgovor bio.

Policija je odavna uvidjela isto to, pa vozače uredno oplete po džepu čim ih uhvati s prstima u pekmezu. Baš zato mi je na pamet palo da napišem nešto na tu temu, jer sam na trgovini Cafago naišao na super gadget kojim se dobiju obje stvari – vožnja i razgovor – a da pritom obje ruke ostanu na upravljaču automobila.

Hands-Free zvučnik za automobile rješenje je za ovakve situacije, a na Cafagu košta mizernih 5,22 eura ako iskoristiš kupon L6327K. Ima takvih rješenja poprilično, ali ovaj mi se svidio jer djeluje vrlo robusno i sposobno, dok je cijena zaista sitnica. Jednostavno se pričvrsti iznad glave na zaštitu od sunca i poveže s vašim mobitelom, pa možete nemilice pričati dok vozite. Zanimljivo, može simultano povezati do osam smartfona, mada se iskreno pitam kome treba više od jednog.

>> Pogledaj ponudu za ovaj ultrajeftin i koristan gadget (kupon L6327K)

Ima ugrađen mikrofon, stoga će vas sugovornici jasno i glasno čuti, a zahvaljujući kvalitetnom 2W zvučniku, jednako tako dobro čut ćete i vi njih. I za kraj jedan prijedlog: ako prilikom vožnje niste vozač nego suvozač te ujedno volite svoj mir i vlastitu glazbu, bacite oko na odlične slušalice. Spominjem ih jer i za njih imamo kupon L5411V, a njime će cijena pasti na samo 11,99 eura. Mala cijena za malo mira, zar ne?

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh