Geekmaxi
Web & IT

Četiri velika imena se povlače iz projekta Libra – Visa, Mastercard, Stripe i eBay

Tjedan dana nakon što je tvrtka Paypal objavila da se planira povući iz Facebookovog kriptovalutnog projekta Libra, stižu novi problemi za Facebook.

Facebookov projekt Libra pretrpio je veliki udarac u petak, jer su se četiri tvrtke – Visa, Mastercard, Stripe i eBay – povukli iz daljnjeg sudjelovanja u Libra Association. Libra Association je grupa sa sjedištem u Ženevi, koju je Facebook stvorio za razvoj virtualne valute .

Svakako treba naglasiti kako vremenski raspored ovakve odluke nije nikakva slučajnost niti iznenađenje. Naime, u ponedjeljak bi se trebao održati prvi službeni sastanak Libra Associationa, na kojem bi se tražilo od članova da preuzmu obveze prema projektu koju su obećali. Dakle, za članove koji se nisu bili spremni obvezati na projekt, petak je bio idealan dan za izlazak.

Kad je tvrtka tek pokrenula Libru početkom ove godine, izrazili su želju da povećaju članstvo s 27 tvrtki (koliko je Libra Association sadržavala) na više od 100. Umjesto toga, članstvo u Libra Associationu je palo na 22 tvrtke.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh