Geekmaxi
Gadgeti

DOBAR DEAL: Izvrsni Xiaomi Air 13 na velikom popustu košta 836,99 dolara (KUPON)

Na velikoj GearBestovoj akciji može se naći mnoštvo kvalitetnih i zanimljivih uređaja u pola cijene. U ponudi je istaknut Xiaomi Air 13, kojemu cijena možda i nije spuštena za 50%, ali je sniženje svejedno značajno – s 1.126,27 dolara na 836,99 dolara ako prilikom kupovine unesete kod MiAir13NEW.

Vjerojatno ne moramo pretjerano predstavljati ovaj laptop, a ni proizvođača. Xiaomi je svakako stekao svjetsku slavu rapidnom brzinom, i to s pravom – riječ je o brendu koji nudi izvrsne uređaje i top proizvode za niske cijene. Xiaomi Air 13 nije iznimka – osim elegantnog i ultralaganog aluminijskog kućišta oštrih linija i minimalističkog dizajna koji će se svidjeti mnogima, pod pokrovom se kriju hardverske komponente s moćnim performansama.

Ekran ima dijagonalu 13,3 inča i Full HD zaslon s rezolucijom 1920 x 1080p. Zaslon je potpuno lamenirani pa je refleksija svjetlosti mnogo slabija, i jednom kad se naviknete na ovakvu kvalitetu teško da ćete ikad više pristati na išta manje.

Opremljen je Intelovim procesorom i5-7200u s dvije jezgre i maksimalnim radnim taktom do 2,3GHz. Njemu u radu potpomaže 8GB radne memorije DDR4, a SSD disk u datoj varijanti na GearBestu ima 256GB prostora za pohranu podataka. Pridružena je grafička kartica NVIDIA GeForce 940MX s odvojenim kapacitetom 1GB RAM-a, što je inače dosta dobra stvar, posebice za gejmere, no valja upozoriti kako će se u ovakvoj konfiguraciji laptop brže zagrijavati i crpiti više iz baterije, no to je uobičajena situaciji u kojoj izgubiš nešto da dobiješ nešto. Ako se možete suzdržati od pokretanja visokozahtjevnih igara, nećete tu manu ni osjetiti.

 

Zapanjujuće je da ovaj uređaj teži samo 1,3 kilograma uz bateriju visoke gustoće i do 578Wh/L. Baterija je na testiranjima pokazala dobre performanse – s kapacitetom od 5400mAh može potrajati i do 9,5 sati bez potrebe za punjenjem, a podržana je 1C tehnologija brzog punjenja kojom se baterija napuni do 50% za manje od pola sata.

U izradi ove zvjerčice Xiaomi je posvetio pozornost i reprodukciji zvuka, pa je u laptop integrirano dva kvalitetna zvučnika provjerenog austrijskog proizvođača AKG Acoustics. Da, tu je i tehnologija Dolby Audio™ Premium Surround Sound za podizanje basa.

Ako provodite puno vremena za laptopom i razmišljate o kupovini kvalitetnog uređaja, definitivno morate dati priliku modelu Air 13, a sada se nudi zaista dobra prilika. Jedino što moramo napomenuti jest da laptop dolazi s kineskom verzijom Windows 10, no jednom kad se s tim snađete i postavite engleski kao jezik vašeg sučelja, može započeti uporaba ove zgodne, kompaktne i moćne zvjerkice.

>> Pogledaj ponudu za Xiaomi Air 13

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh