Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Dodatak za preglednik koji vam omogućava pristup stranicama poput Netflixa, Pandore, Hulua i Rdioa iz bilo koje zemlje

Media Hint je nova usluge projekta Garage48 koja vam omogućava pristup internetskim stranicama koje (najčešće) dopuštaju pristup isključivo korisnicima iz SAD-a. Budući da se često radi o uistinu kvalitetnim i korisnim stranicama poput Netflixa, Pandore, Hulua i sličnih, jasno je da ova činjenica može biti prilično iritantna ako, primjerice, živite u Hrvatskoj. Srećom, sad je tu Media Hint, dodatak za Firefox i Chrome internetske preglednike (radi isključivo na ovim preglednicima) koji vam omogućava neometano uživanje u sadržajima ovih i sličnih stranica ma gdje da se nalazili. I najbolje od svega, pišu na portalu TheNextWeb, čitava stvar uistinu funkcionira.

Sve što trebate napraviti kako biste mogli pristupati, recimo, stranici Hulu jest preuzeti dodatak za Firefox ili Chrome te nakon veoma jednostavne i bezbolne instalacije uživati u virtualnom državljanstvu SAD-a. No, krenimo korak po korak.

Kao korisnicima iz Hrvatske, svaki put kada pristupite stranici Hulu, prikazat će vam se iritantna poruka kako je stranica i cjelokupan sadržaj na njoj dostupan isključivo korisnicima lociranim u SAD-u. U tom trenutku kliknite na ovu poveznicu koja će vas odvesti na početnu stranicu Media Hinta. Na stranici ćete odmah primijetiti crveni gumb na kojem piše „Start Using“ te ćete, čim ga pritisnite, biti preusmjereni na stranicu za preuzimanje dodatka za preglednik kojeg koristite. Budući da autor ovog članka koristi Chrome, evo službenog opisa Media Hinta s Googleove mrežne trgovine:

„Ovaj dodatak za internetske preglednike omogućava vam pristup uslugama za mrežno strujanje medijskih sadržaja poput Hulua, Netflixa, Pandore i Rdioa neovisno o tome koja je vaša trenutna lokacija. Jednom kad instalirate dodatak, nikakva dodatna instalacija nije potrebna. Čim dodatak instalirate u vaš preglednik, spremni ste za korištenje“.

Jasna stvar, na trenutke ovaj opis jednostavno zvuči predobro da bi bio istinit. Svatko tko je ikad instalirao programe koji obećavaju „brda i doline“ i to još bez ikakve posebne instalacije (i naplate), zna da se u većini slučajeva radi o prevari ili, ukoliko stvar uistinu funkcionira, o testnoj inačici programa koji se zapravo skupo plaća. No, u ovom slučaju to nije tako. Kao što se uvjerio i autor ovih redaka, jednom kada Media Hint dodate u internetski preglednik bez ikakvih problema pristupate svim onim stranicama koje su vam zbog mjesta stanovanja do prije nekoliko trenutaka bile potpuno nedostupne.

Naravno, kad krenete pregledavati željene medijske sadržaje vrlo vjerojatno ćete morati pogledati reklamu ili dvije, ali u principu Media Hint ostvaruje obećano – omogućava vam neometano gledanje video sadržaja. Koliko dugo, to je već drugo pitanje.

Niti jedna od stranica kojoj vam Media Hint omogućava pristup nije baš malen igrač u svijetu zabave. Vjerojatno je samo pitanje vremena kad će ovaj dodatak sudskim putem ili prijetnjom biti zauvijek ugašen. No, barem zasada, on funkcionira savršeno i ukoliko vas zanima nova epizoda Family Guya ili The Daily Showa, uz pomoć Media Hinta barem neko vrijeme nećete morati paliti torrente. Uživajte dok možete.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Geek

U modernom dobu, u kojem se nalazimo, naši životi ovise o tehnologijama. Kako odrasli koriste internet, smartphone, računala, i druge tehnološke gadgete, ti isti...

Web & IT

Korisnici Microsoft Office Searcha će biti obavezni koristiti Bing...

Web & IT

Google Chrome je dobio jednu novu opciju, a u pitanju je Tab Groups, koji bi, kako tvrde stručnjaci, mogao promijeniti način na koji se...

Tips & Tricks

Današnje korištenje računala, pametnog telefona ili tableta u velikoj se mjeri odnosi na pristup internet sadržaju, preuzimanju sadržaja i raznim oblicima komuniciranja s vanjskim...

Oglašavanje