Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Dolazi Facebook Watch, a Twitter i Instagram isto imaju novosti

Noviteti

Što je to Facebook Watch? Ništa čudno ako niste čuli za to, samo ste dio većine kojoj je to nepoznanica. Što je tužno (za Facebook, ne za vas), jer su po tom pitanju poprilično uložili i upravo rade na globalnoj implementaciji.

Facebook Watch

To je video platforma pokrenuta u SAD-u prije godinu dana koja želi korisnicima pomoći u otkrivanju novih TV sadržaja temeljem onoga što prijatelji i kontakti gledaju.
Na Zuckerbergovoj mreži su pokrenuli čak i Watch Party, značajku pomoću koje se može u stvarnom vremenu konzumirati televizijske i ine sadržaje te usput brbljati s drugim korisnicima.

Facebook je u ovu, milijardu dolara tešku, pustolovinu htio krenuti u rivalstvo s Amazonom, Netflixom i YouTubeom. Ne zna se hoće li Watch ikad moći parirati spomenutima, pogotovo kad se uzme u obzir da polovica odraslih korisnika najpoznatije društvene mreže ni ne zna da Watch postoji (kako je pokazalo istraživanje grupacije Diffusion).

Twitter će imati neuobičajenu opciju

Twitter testira opciju kojom bi počeo preporučivati koje bi korisnike tviteraši mogli prestati pratiti. Dakle, dok iz socijalne mreže u odlomku iznad stalno govore kako je cilj povezivanje ljudi, Twitter se odlučio na obrnut potez. Njegovi algoritmi će korisnicima govoriti koji im profili više nisu zanimljivi. Tvrde kako žele pomoći ljudima da im se prikazuju samo one informacije koje su za njih bitne.

Instagram radi na sigurnosnim poboljšanjima

Opcija About this Account će biti dostupna na svakom instagramskom profilu (kad se dodirne meni s 3 točkice). Time će biti vidljive informacije poput datuma kada je kreiran račun, država iz koje dolazi, ostali računi sa zajedničkim pratiteljima, bilo koja promjena korisničkog imena u proteklih godinu dana i svi oglasi koji se trenutno prikazuju. To bi trebalo pomoći u razlikovanju autentičnih računa od onih koji su lažni.

Također uvode korištenje aplikacija nezavisnih proizvođača za dvostupanjsku autentifikaciju kod prijavljivanja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Ako vam opcija nije odmah dostupna, napravite update aplikacije ili pričekajte dok opcija ne postane dostupna svima.

Web & IT

Planira se integracija s Instagramom i drugim aplikacijama koje su u posjedu Facebooka

Web & IT

Korisnik će sav svoj multimedijski sadržaj s Facebook mreže moći imati i na svom Google Photos i Drive računu.

Web & IT

Novi dizajn olakšava kreiranje evenata, stranica, grupa i reklama...

Oglašavanje