Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

Dolazi “Netlix za videoigre”

Evolucija igranja

Sony, Nintendo i Microsoft dominiraju tržištem igraćih konzola i zajedno su prodali više od 100 milijuna konzola nove generacije. Ipak, na pomolu je budućnost u kojoj korisnici neće morati kupovati hardver poput Xboxa, PlayStationa ili Switcha, nego će igrati igre putem pretplatničkih online servisa.

Bit će potreban samo jeftiniji i jednostavniji hardver ili samo aplikacija na računalu ili televizoru preko koje će pristupati takvim gaming servisima.

Već se neko vrijeme radi na razvoju takvog servisa za streaming videoigara kojem bi se pristupalo preko posebnog i jeftinijeg hardvera (kodnog imena Yeti) ili Chromecasta. Bit će to servis koji će funkcionirati poput Netflixa za videoigre.

Zahvaljujući Microsoftovom streaming servisa korisnici bi trebali dobivati pristup raznim igrama različitih kompanija te bi ih streamali na razne uređaje koji će podržavati taj servis.

“Tražimo način kojim bismo sadržaj omogućili svim korisnicima, bez obzira kakav uređaj koriste”, potvrdio je Kareem Choudhry, šef Microsoftovog gaming cloud odjela, i dodao je da će na svijetu biti čak dvije milijarde gamera, a u Microsoftu taj servis žele učiniti dostupnim svim tim brojnim ljubiteljima videoigara.

Naravno, pitanje svih pitanja je bi li Nintendo i Sony tako lako pristali na predložene uvjete jer u tom slučaju režu granu na kojoj sjede zato što više neće biti potrebno kupovati njihove konzole i gameri više neće ovisiti o skupom hardveru, nego samo o pretplati na budući servis.

Ipak, bez obzira na spomenute konkurente i njihove ekskluzivne naslove, većinu najpopularnijih igara potpisuju ipak one kompanije koje nemaju poveznice sa Sonyjem i Nintendom te bi njima servis poput Microsoftovog zasigurno odgovarao. S jedne strane bi njihovim igrama otvarao vrata novim korisnicima, a njima bi donosio dodatni izvor zarade.

Choudhry nije htio biti precizan u tome kad možemo očekivati predstavljanje najavljenog servisa, no napomenuo je da su u Microsoftu itekako fokusirani na njegov razvoj.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Do kraja lipnja posao će izgubiti 50 novinara na ugovor, dok će tim stalno zaposlenih novinara ostati raditi.

Apps & Software

Solitaire je bio ukinut u Windows 8 verziji, ali ga je Microsoft vratio 2015. godine u Windows 10.

Web & IT

Maliciozni kod pretvara se u slike, kako bi deep learning algoritmi mogli brže učiti o malwareu.

Web & IT

Microsoft je objavio video resurse, kako bi pomogao programerima naučiti Python i kreirati AI aplikacije na Azure servisu.

Oglašavanje