Geekmaxi
Gadget

Dolazi pametni telefon s rekordnim brojem kamera

LG napada

Foto: Pixabay

Koliko je vama kamera na pametnom telefonu važna? Nadamo se da ima onih koji jako cijene važnost i broj kamera, jer bi uskoro mogli doći na svoje.

Je li moguće da će novi pametni telefon marke LG imati najveći broj kamera? Ne zna se zasigurno, ali glasine stižu. Tri, četiri? Ne.

Pojavila se glasina koja se širi medijima prema kojoj će V40, novi nadolazeći top model korejskog proizvođača LG, imati …ne dvije ili tri, nego ukupno pet (5!) kamera.

Naime, nasljednik modela V30 i V35, stanoviti LG V40 bi trebao imati cijele tri kamere na stražnjem dijelu. Posve slično kao Huaweijev P20 Pro, koji je bio prvi pametni telefon nekog razvikanijeg proizvođača s takvom konfiguracijom.

Ipak, za razliku od njega bi novi V40 trebao dobiti dodatno čak dvije kamere sprijeda. Baš kao što to ima HTC U12 Plus. Navodno je to zato što bi LG u svoj top model pametnog telefona mogao ubaciti 3D mapiranje lica.

Rezultat bi bio uređaj s čak pet kamera, što dosad nismo imali prilike baš vidjeti kod pametnih telefona ove klase.

LG V40 će izgledom, navodno, podsjećati na G7 ThinQ. Mogao bi imati zaslon sa zubićem (dizajnersko rješenje s malim prorezom na vrhu ekrana), Qualcomm procesor Snapdragon 845, zatim podršku za Quad DAC i posebno dugme za digitalnog pomoćnika (i to Google Assistant) te isto tako čitač otiska prsta straga.

Više novosti o svemu tome možemo očekivati u tijeku ljeta, prije nego što LG predstavi taj novi pametni telefon koji treba stići otprilike kad i jesen. Tako da nećemo dugo čekati da vidimo hoće li se LG uspjeti istaknuti brojem kamera u svijetu pametnih telefona (u kojem, inače, nema previše manevarskog prostora za isticanje).

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh