Geekmaxi
Gadgeti

Dolazi punjač koji napuni pametni telefon za 17 minuta

Dovoljno je reći – Xiaomi. To je njihovo maslo.

Foto: Pixabay

Iako je svijet trenutno obasut vijestima da Xiaomi promovira svoj preklopni pametni telefon, ipak ima još većih zanimljivosti iz te kineske kuhinje. Ovaj put su nam “skuhali” nevjerojatno brz punjač. Za pametne telefone, dakako.

Punjač je to snage 100 W. Dvostruko je tako brži od sadašnjeg rekordera. Od druge ogromne većine punjača u redovnoj ponudi je ne samo dvostruko, nego mnogostruko brži.

Punjač snage 100 W bi praznu bateriju kapaciteta 4.000 mAh trebao potpuno napuniti za 17 minuta.

Pokaže li se da je to doista tako, nadmašit će svoje konkurente iz kompanije Huawei. Oni su, pak, razvili punjač snage 55 W. No nije tu samo rivalstvo s Huaveijem u igri. Ovo će daleko nadmašiti i sve ostale.

Čisto usporedbe radi, ovog trena je teško pronaći pametni telefon čije punjenje potraje kraće od 80 do 90 minuta. Ipak je većina današnjih punjača snage između 15 i 30 W.

Trenutni rekorder bi bio Oppo s punjenjem SuperVOOC i punjačem snage 50 w. Pametni telefon s baterijom od 4.000 mAh on napuni za nešto više od pola sata.

Predsjednik Xiaomija Lin Bin je na kineskoj društvenoj mreži Weibo podijelio video u kojemu je sve i prikazano. Pametni telefon s baterijom od 4.000 mAh se u videu puni od nula do 50% za nevjerojatnih sedam minuta. Za preostalih 50% mu je trebalo dodatnih deset minuta.

Novi punjač bi trebao krenuti u masovnu proizvodnju i najvjerojatnije će se naći u paketu s mobitelima iz serije Redmi. Nije poznato kada bi se to točno trebalo dogoditi.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh