Geekmaxi
Gaming

E3 2012: Otkriveni novi detalji Nintendove konzole Wii U


Predsjednik i izvršni direktor Nintenda Satoru Iwata otkrio je nove detalje nadolazeće igraće konzole Wii U u video konferenciji prethodeći ovogodišnjem Electronic Entertainment Expo sajmu koji će se održati od 5. do 7. svibnja u Los Angelesu.

Najavljen na sajmu E3 2011. godine, Nintendo Wii U nasljednik je popularne Wii konzole, koja je prodana u više od 95 milijuna primjeraka diljem svijeta. Nova igraća konzola imat će zaslon osjetljiv na dodir u obliku tableta kao glavni kontroler, a bit će u mogućnosti ostvariti direktnu interakciju s televizorom te uspješno stvoriti dvostruki zaslon, poput Nintendove DS prijenosne konzole.

U polusatnom video obraćanju Iwata je objavio i službeni naziv konzole – Nintendo Wii U gamepad. Umjesto okruglih tipki za upravljanje koje je sadržavao originalni dizajn konzole, redizajnirana verzija imat će dva analogna upravljača sa svake strane dodirnog zaslona. Na dnu konzole, ispod zaslona, nalazit će se skener za komunikaciju na blizinu (NFC), koji će omogućiti očitavanje posebno dizajniranih kartica i figurica te ih implementirati u igru. Gamepad će moći poslužiti kao zamjena za daljinski upravljač televizora, a u sebi će imati integrirani internetski pretraživač, što će se moći projicirati na televizor. Omogućeno je i povezivanje Gamepada s originalnim Wii daljinskim upravljačem i Wii Boardom.

Za nešto tradicionalniji doživljaj igranja, dostupan je i Wii U Pro. Sličnog dizajna kao i upravljač za Xbox 360, Wii U Pro razlikuje se samo u poziciji analognog sticka. Prema riječima izvršnog direktora Nintenda Iwate, piše Telegraph, kontroler je „atraktivan za duže i intenzivnije oblike igranja“.

Satoru Iwata najavio je detalje oko Miiverse Nintendova „svemira“, oblika društvene mreže za Wii U konzole. U promotivnom videu, igrač se muči u borbi sa zombijem dok igra Wii U te se u jednom trenutku ulogira na Miiverse i zatraži pomoć. Ubrzo mu profil biva „zatrpan“ porukama i savjetima drugih korisnika koji su određeni nivo igre uspješno savladali. Poruke s Miiversea moguće je vidjeti i putem aplikacije pametnog telefona. Nadalje, protagonist reklamnog videa uspostavlja video poziv s drugim korisnikom pomoću kamere na Wii U konzoli. Još jedna novost su poruke drugih korisnika koji „poginu“ na istom mjestu u igri gdje i vi. Odmah nakon paljenja igraće konzole učitat će se i Miiverse te na zaslonu prikazati ostale korisnike koji su ulogirani u to vrijeme. Miiverseu je moguće pristupiti bez prekidanja igre.

Unatoč predstavljanju detalja oko same konzole, još uvijek nema riječi o cijeni uređaja, kao i o pojedinim naslovima igara. Za više informacija treba ipak pričekati do sutra, kada će se održati i službeno predstavljanje nove Nintendove igračke. Video konferenciju Satoru Iwate pogledajte na japanskoj stranici Nintenda.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh