Geekmaxi
Gadgeti

Electric Imp spaja vaše kućne elektroničke uređaje na internet


Dizajner Gmaila Kevin Fox, tvorac iPhonea Hugo Finnes i inžinjer Peter Hartley osmislili su koncept Electric Imp, napravu koja sve vaše kućne uređaje spaja na internet.

Pionir britanske tehnologije i suosnivač Auto-ID Centra za standardizaciju RFID i ostalih senzora na Sveučilištu MIT u Massachusettsu Kevin Ashton još je 1999. godine imao viziju stvaranja „interneta stvari“. Koncept je predviđao sistem u kojem je internet spojen s fizičkim svijetom sveprisutnim senzorima.

Današnja tehnologija ukazuje na mogućnost povezivanja bilo kojeg elektroničkog uređaja s „mrežom“ pomoću kartica i slot uređaja. Upravo Electric Imp, nazvan po klasičnom sučelju ARPANET-a Interface Message Processoru, izgleda kao SD memorijska kartica koja se koristi u fotoaparatima. Ona uključuje Cortex-M3 procesor, WiFi 802.11b/g/n i I/O pin kontroliran softverski.

Electric Imp koristi Wi-Fi i uslugu oblaka kako bi omogućio prodavačima da svoje uređaje osposobe za spajanje s internetom. Cijena ovog gadgeta kreće se oko 25 američkih dolara, odnosno 150 kuna. Predviđeni dolazak u prodaju je krajem lipnja ove godine.

7 komentara

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh