Pratite nas

Fun & Lifestyle

Evo kako tarot majstori vide godišnji horoskop za 2019. godinu

Objavljeno

-

Kretanje Urana i Plutona u prva tri mjeseca u 2019. stvarat će dosta problema. Čak tri puta retrogeni Merkur u svom hodu davat će svoje lekcije. Trigon Jupitera u znaku Lava, koji je prirodno polje ljubavi, mnogima će donijeti lakše situacije da pronađu svoju srodnu dušu. Karijerom vlada Saturn i on se u ovoj godini nalazi u znaku Jarca, svom sjedištu.

OVAN

Posao i novac: 2019. će biti veoma uzbudljiva godina za Ovna. Ovnovi, ne počinjite trošiti novac još uvijek, ali 2019. izgleda kao odlična godina što se tiče novca. Dosta ste radili, spremite se za naplatu! Mnogi od vaših projekata, ideja i poslovnih poteza dat će rezultate u 2019. To može značiti da je vrijeme za unapređenje, skok u karijeri. Kada je riječ o poslu i novcu, 2019. je vaša godina. Većina vaših sposobnosti će doći do izražaja još u prvom dijelu godine.
Ljubav: Obiteljski i intimni odnosi bit će zategnuti u prvom dijelu godine. U stvari, mogu i da izmaknu kontroli. Budite spremni da čvrsto držite u rukama čak i najmanju nesuglasicu vezanu za porodicu ili voljenu osobu. Ako želite harmoniju, budite spremni da razgovarate o problemima. Budite voljni da rješavate probleme koji nailaze, ne prepuštajte ništa slučaju.
Zdravlje: Hranite se zdravo, vježbajte i osigurate svom organizmu dovoljno sna. Ovo je godina kada možete iskusiti se u novom sportu o kome ste u posljednje vrijeme razmišljali ili da odvojite malo vremena za sebe i izbacite negativnu energiju u teretani.

BIK

Posao i novac: Tvrdoglav, ali strpljiv, Bik je uvijek spreman da preživi oluju. Prvi dio godine će donijeti borbu za posao i novac, najvećeg neprijatelja na poslu kog će Bik imati je samog sebe. Brige o svemu, o poslu ili dugovima, vašoj budućnosti neće mnogo pomoći. Možda ćete se iznenaditi, mjeseci od siječnja do svibnja su stvoreni za uspjeh.
Ljubav: Ono što je sigurno je da ćete ove godine dobiti punu podršku prijatelja, porodice i voljenih. Vaša sposobnost da komunicirate, povjerite se i otvorite svom partneru doprinosi učvršćivanju vaših odnosa. Također, i povjerenje koje imate jedno prema drugom je ključni dio vaše veze. Ako ste tek na početku, ne žurite što prije u intimu, već se što bolje upoznajte. Pustite da se strast malo ohladi i omogućite stvarima da se dešavaju polako.
Zdravlje: Godišnji horoskop za Bika 2019. pokazuje da bi to moglo značiti da se odreknete nekih zadovoljstava, na što niste u potpunosti spremni, ali kada je u pitanju zdravlje, krajnje je vrijeme da se odreknete nezdravih navika. Ne dozvolite da tvrdoglavi stav radi protiv vas.

BLIZANCI

Posao i novac: Kada počne 2019., naći ćete se na meti na radnom mjestu. Ljudi će dolaziti po ono što imate i dat će sve od sebe da vam to i uzmu. Ostanite jaki. Glavu gore, uradit ćete dobar posao i ne ustručavajte se da se sami pohvalite. Skrenite pažnju na sebe nadređenima koliko doprinosite poslu, tako da oni sa sabotažom na umu ne uspiju u svojim naporima da vas potkopavaju. Dobar će dio godine biti nepredvidljiv i zahtijevan, ali vas očekuje veliki profesionalni napredak u studenom ili prosincu.
Ljubav: Kada je riječ o odnosima, vi ste ona uobičajena, neodlučna osoba. Ovo nije godina da se donose velike odluke, ali stalno ćete vagati prednosti i mane vaše veze. Šanse su velike da ćete željeti da promijenite život od siječnja do lipnja, ali to premišljanje će samo donijeti stres. Cijenite ono što imate. Imate odlične prijatelje, porodicu i međuljudske odnose!
Zdravlje: Bit će nekih uspona i padova što se tiče zdravlja, tako da je dobro da to imate na umu. Ne odlažite osnovne stvari do posljednjeg trenutka, kao što je posjeta liječniku.

RAK

Posao i novac : Može biti dosta frustrirajuće kada vas zaobiđu pozitivni poslovni rezultati. Nagrade će otići onima koji su već uložili dosta vremena i energije da bi postigli ono što žele. Ako niste uložili u posao, bit će vam teško da gledate kako su drugi uspješni. S jedne strane, znat ćete da je to jedino pošteno. Preispitajte se i shvatite na čemu treba poraditi još više da biste ostvarili uspjeh u drugom dijelu godine.
Ljubav: Početak godine bi mogao biti pun iskušenja. Odnosi koje ste pokušavali popraviti ili poboljšati mogu lako da krenu u suprotnom smjeru, a sve na osnovu jedne nepažljive riječi. Zapamtite, vi niste uvijek u pravu. Posvetite više vremena slušajući svog partnera i zajedno radite na tome da shvatite vaše međusobne potrebe. Ulaganje u ljubav je obavezno u prvom dijelu kalendarske godine ako želite da učvrstite vaš harmoničan odnos.
Zdravlje: Zdravlje bi trebalo osti jako dobro, ako se stres svede na minimum. Kao i uvijek, odmarajte se dovoljno i ugađajte maksimalno sebi u danima kada vam se čini da ne možete da postignete sve.

LAV

Posao i novac: Godina će početi jako burno. Promocije, priznanja, pažnja, sve stvari za koje Lav živi. Ovakva vrsta uspjeha će se nastaviti tijekom cijele godine, što je dobro, imajući u vidu nove ideje ili nastavak projekata koje ste zanemarivali u posljednje vrijeme. Započinjanje novog posla ili poboljšanje starih odnosa može donijeti veliki uspjeh. Imat ćete puno uspjeha u ovoj godini, tako da, ako se jedna opcija zatvori, ne nervirajte se. Otvort će se nova.
Ljubav: Početkom godine neki od vas imat će problem u vezama. Ne mora biti vašom krivicom. Ali je teže da volimo druge ako trošimo previše vremena voljeti sebe. Morate obraćati mnogo više pažnje na vaše voljene. Skrenite pažnju sa sebe neko vrijeme. Morat ćete se osloniti isključivo na sebe ako želite da riješite probleme. Ili još bolje, ne preuveličavajte stvari. Ako postoji problem, riješite ga i krenite dalje.
Zdravlje: Služit će vas odlično zdravlje. Jedite zdravu hranu, vježbajte ili se što više opuštajte. Odmor je ključ u 2019. godini.

DJEVICA

Posao i novac: U 2019. godini, važno je da prestanete da požurujete stvari. Ovakva vrsta nepažnje može dovesti do ozbiljnijih problema u karijeri i financijama. Umjesto toga, potrebno jena vrijeme da provjerite da li ste sve uradili kako treba. Ako postoje labave strane na poslu, mogu da izazovu profesionalne probleme, pa ih zato što prije učvrstite. Ne žurite u bilo koju vrstu dugoročnog rješenja ove godine, jer možete uletjeti u nešto što će izazvati probleme u godinama koje dolaze.
Ljubav: Početkom godine Djevice će doživjeti razdor u intimnim odnosima. Bit će potrebno vrijeme da riješite probleme. Ne očekujte da se stvari jednostavno riješe, samo zato što želite sve odjednom. Kada dođe srpanj, bit ćete u mnogo boljoj poziciji što se tiče davanja i primanja ljubavi. Prijatelji i porodica će biti tu tijekom cijele godine. Posvetite vremena ljudima koji vas vole i dobit ćete puno zauzvrat.
Zdravlje: Zdravlje će biti dobro. Ostanite u formi, jedite zdravu hranu i poradite još malo na stjecanju zdravih navika.

VAGA

Posao i novac: Budite spremni za neke sitne probleme na početku godine, pošto će biti izazova u pogledu karijere, ali to nije ništa što je nemoguće prevazići. Loša financijska odluka ili jednostavno loš tajming će izazvati nemir na poslu. Ne paničite. Koristite svoju sposobnost da sporo i stabilno rješavate probleme. Da biste se vratili na pravi put, bit će potrebno da preuredite neke stvari, što podrazumijeva planiranje, koje vam dobro ide. Usprkos teškom početku, stres oko financijskih odluka će vas motivirati da se potrudite i da napokon počnete da napredujete .
Ljubav: Nova romansa samo što se nije rasplamsala! Ponekad vas previše strasti može dovesti do panike. Međutim, želja za posjedovanjem nije uopće romantična. To trebate kontrolirati. Ako se osjetite preplavljeni ljubavlju, ne stežite obruč previše. Usporite malo i opustite se. Vježbajte povjerenje kako u romantičnim, tako i u platonskim vezama ili budite spremni za nesuglasice u ljetnim mjesecima.
Zdravlje: Dok god se fokusirate na balansiranje svog života neće biti zdravstvenih problema. Ove godine ćete lakše ignorirati želju da radite više nego što možete.

ŠKORPION

Posao i novac: Ova godina će donijeti balans na svim poljima. Bit će veoma uspješnih poslova, a produktivnost bi bila bolja kada bi mentalna snaga pokrenula volju na više akcije. Zato, ako ste nezadovoljni, promijenite nešto. Vrijeme je da preispitate polja u kojima ne napredujete i da riskirate da pokrenete stvari na bolje. Vaša kreativnost će dostići vrhunac u ovoj godini, tako da možete skupiti hrabrost da isprobate sve lude ideje koje vam padnu na pamet.
Ljubav: Strast i ljubav nikada nisu bili problem za vas. Vama je uvijek jasno što želite i obično to lako i dobijete. Ove godine ćete biti puni zanosne energije i kreativnosti. Prenesite nešto od ove energije na međuljudske odnose i bit ćete iznenađeni napretkom koji možete ostvariti. U početku će vam biti neprijatno, pa čak i zastrašujuće. Držite se. Ako ste bez partnera, što nikada kod vas ne traje dugo, budite strpljivi i sačekajte da se pojavi jedna posebna osoba.
Zdravlje: Dozvolite svom tijelu da se oporavi i dajte mu vremena za to. U prvom dijelu godine morate vjerovati da je kreativnost odmah iza ugla i zato se opustite, meditirajte i dobro odmorite. Vitalnost će se vratiti uskoro.

STRIJELAC

Posao i novac: Kad se suočite s nevoljama kojih će možda biti u 2019, budite spremni da učite iz njih i napredujete. Tako ćete imati mogućnost da se mijenjate i rastete kao ličnost. Godišnji horoskop za Strijelca 2019. pokazuje da, dok god ste skoncentrirani na zadovoljstvo, sve će biti u redu. Ako niste, morali biste da se potrudite da održite svoj posao i spriječite nazadovanje u karijeri.
Ljubav: Ovo će biti problematična godina, u pogledu porodičnih odnosa i prijateljstva. Međutim, možda nije loše saznati na koga možete da računate. Što se tiče vas, bit ćete u maksimalnoj formi u 2019., sa svim kvalitetama koje čine Strijelca tako privlačnim. Sprijateljite se s kim želite. To je vaš život. Pa ipak, udaljite se od prijatelja koji imaju zajedljive komentare. Do kraja godine, vaši pravi prijatelji će i dalje biti u blizini. Kao i jedna posebna osoba.
Zdravlje: Nažalost, morat ćete potrošiti dio godine da biste popravili zdravstveno stanje iz prethodnog perioda. Bit će potrebno više mjeseci da vratite ravnotežu svom organizmu, zato krenite od početka godine i mijenjajte sve što ne doprinosi vašoj cjelovitosti.

JARAC

Posao i novac: U svijetu Jarca, nezavisnost je ključna riječ. Vi znate što želite i imate malo strpljenja da čekate da vam netko drugi dozvoli da to i dobijete. Ova godina će vam dozvoliti lijep odmor od borbe, povjerenje na vašoj strani. Po običaju, ljudi će vas nadgledati i pitati se kako sve postižete. Ne dozvolite da to utiče na vaš napredak. Dobra vijest za sve ostale je da ćete biti naročito otvoreni. Bit ćete spremni da podijelite svoje tajne, svoju energiju i uspjeh. Samo budite oprezni. Postoji razlika između rada u timu i žrtvovanja svog napora da biste ostali popularni. Budite svjesni onih koji pokušavaju da ukradu plodove vašeg truda.
Ljubav: Ljudi će biti začuđeni vašim kratkim fitiljem ili nedostatkom želje za izlascima ili proslavama. Socijalizacija s pozitivnim ljudima je zapravo veoma važna zbog energije koju ste potrošili u prethodnoj godini. Do jeseni ćete bolje razumjeti kako da nađete ravnotežu u životu. Savladavanje unutrašnjih strahova će vas učiniti sposobnijim.
Zdravlje: Vrijeme je da preispitate svoj stil života. Ako obratite pažnju na ono što je potrebno vašem tijelu, onda je to odgovarajuća prehrana, vježbanje i odmor.

VODENJAK

Posao i novac: Ove ćete godine ubirati plodove iz minulog rada. Možda nećete doživjeti spektakularan financijski uspjeh, ali ćete svakako napredovati. Ako neki projekti ne naiđu na podršku, to će vas samo potaći da istupite s novim i svježim idejama i budete bolji nego prije. Najbolje je da započnete nove projekte krajem proljeća ili da dalje razvijate one koji su počeli da rastu. Oslobodite se starih ideja, uložite u nove. Potrudite se da ostavite dugove iza sebe, kao i poteškoće i probleme da biste napravili mjesta za buduću produktivnost.
Ljubav: Ovo je godina za promjene. Često Vodenjaci izbjegavaju romantične ili intimne odnose na duge staze u korist svoje nezavisnosti. Vaša osjetljiva priroda će čeznuti za životnom lekcijom koju pravo vezivanje može donijeti. To znači da ćete vezi u kojoj ste se našli dati šansu da postane dublja i smisaona. Venera će vas potaknuti da uživate u zadovoljstvima i u novoj, dubljoj prisnosti s partnerom. Do jeseni, mogućnost da otvorite svoje srce zauvijek je velika.
Zdravlje: Zdravom tijelu je potreban smiren um. Kad vaš unutrašnji svijet počne da se smiruje, tek tada ćete osjetiti efekte povratka energije. Osjetit ćete direktnu korelaciju između vitalnosti i mentalnog napretka.

RIBE

Posao i novac: Vaš naporan rad će se napokon isplatiti. Najvjerojatnije ćete dobiti novčani poticaj. Ako niste otpočeli neki novi projekt, nije bitno. Sreća će vas stalno pratiti u financijskom smislu, pa se zato ne treba opterećivati. Sve dolazi na svoje mjesto, i u trenucima kad mislite da je sve izgubljeno, nećete biti ni svjesni kakve vas sve mogućnosti okružuju. Pa ipak, najbolji dio godine za poslovanje je prvi kvartal, dok će u kasnijem periodu vaš uspjeh biti popraćen problemima.
Ljubav: Što se tiče porodice i prijatelja, sve je u redu. Imat ćete udobnost i bliskost, ali morate i vi uložiti više truda u prijateljstva i odnose s ljudima. U srpnju, vaša veza će naići na poteškoće. Problemi leže u jednom od vas. Odvojite vremena da biste saznali odakle potiču problemi i pokušajte da ih riješite. Iako će biti prostora za nesporazume i u rujnu i listopadu, važno je da stalno ulažete ljubav, nježnost i povjerenje u vašu vezu.
Zdravlje: Morate stalno voditi računa o ispravnom načinu života kako ne biste ugrozili svoje zdravlje. Usprkos uspjehu koji ćete iskusiti na početku godine, budite umjereni u svemu.

Izvor: Astrotarot.eu

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

Nastavi čitati
Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Fun & Lifestyle

Nekoliko zanimljivih činjenica o astrologiji

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Bez obzira vjerujete li u to što zvijezde imaju reći o vašem životu ili ste samo rekreativac koji voli pročitati dnevni ili tjedni horoskop s vremena na vrijeme, astrologija je puno više od onoga što većina ljudi misli. Astrologija je postala svakodnevica modernog čovjeka, zato vam donosimo neke zanimljive činjenice o astrologiji.

Mjesec utječe na tijelo baš kao što utječe na ocean

Foto: Pixabay

Astrolozi vjeruju da Mjesec može utjecati na naša tijela na isti način kao što utječe na oceanske valove. Razmislimo o tome, ako Mjesec može utjecati na ogromne plime u oceanu, to mora imati neki utjecaj i na ljudsko tijelo (koje se sastoji 75% od vode). Kao primjer možemo uzeti kako se naše raspoloženje može promijeniti, na primjer, tijekom punog mjeseca.

Žene vole astrologiju više od muškaraca

Foto: Pixabay

Istraživanje jednog popularnog portala pokazalo je da 75% ljudi koji čitaju njihove horoskope su žene. Ovo bi definitivno moglo objasniti zašto je horoskop tako popularan u ženskim magazinima i tjednicima.

Čak 31% Amerikanaca vjeruje u astrologiju

Foto: Pixabay

Nedavna anketa u kojoj su sudjelovale tisuće Amerikanaca otkrila je da trećina vjeruje u astrologiju, a 18% anketiranih nisu bili sigurni. Ako i niste pobornici astrologije i ne vjerujete u nju, možemo se kladiti da ste barem jednom iz čiste zabave pročitali svoj horoskop.

Vaš horoskopski znak određuje Sunce

Foto: Pixabay

Osim datumom vašeg rođenja, vaš horoskopski znak određen je i položajem Sunca u vrijeme vašeg rođenja. Tako da npr. biti Bik znači imati Sunce u znaku Bika, biti Rak znači imati Sunce u znaku Raka. Horoskopski znak opisuje određene specifične psihološke osobine, kao što su radoznalost, upornost, strastvenost, hrabrost i mnoge druge.

Postojala su poznata predviđanja koja su se ostvarila

Foto: Pixabay

Za poznatog astrologa Nostradamusa kaže se da je predvidio mnoge događaje, uključujući Drugi svjetski rat, atentat na John F. Kennedyja, pa čak i napad na Svjetski trgovinski centar. Ujedinjena konferencija o astrologiji, koja se sastaje svake četiri godine, predviđala je 2008. godine da će Barack Obama pobijediti u predsjedničkoj utrci.

Astrologiju možemo svrstati i u znanost i u umjetnost

Foto: Pixabay

Znanstveni status astrologije proizlazi iz potrebe za matematikom i razumijevanjem astronomije, dok umjetnički faktor proizlazi iz toga što je astrologiji potrebna umjetnička interpretacija kako bi se aspekti spojili i formulirali ideje i ishode.

Pape Katoličke Crkve srednjeg vijeka voljeli su astrologiju

Foto: Pixabay

Veliki broj katoličkih papa u srednjem vijeku koristio je astrologiju. Siksto IV postao je prvi papa koji je crtao i tumačio horoskop, dok su se Lav X i Pavao III uvelike oslanjali na savjete i mudrosti astrologa.

Vaš horoskopski znak može biti vodeni, vatreni, zemljani ili zračni

Foto: Pixabay

Dvanaest znakova zodijaka podijeljeno je u četiri skupine: voda, vatra, zemlja i zrak. Element pod kojim se nalazi vaš horoskopski znak može utjecati na vas i vašu osobnost. Vodeni znakovi su rak, škorpion i ribe. Vatreni znakovi su ovan, lav i strijelac. Pod zemljane znakove ubrajamo bikove, djevice i jarce, a zračni znakovi su blizanci, vaga i vodenjak.

Ako su vas imalo zainteresirale ove činjenice o astrologiji, na web stranici astrotarot.eu možete provjeriti svoj mjesečni horoskop za siječanj 2020. godine.

Nastavi čitati

Fun & Lifestyle

Huawei i Marin Čilić donirali knjige i edukativne igračake udruzi za promicanje obrazovanja mladih s invaliditetom

Objavljeno

-

Objavio

Ideja o ovom društveno odgovornom projektu rodila se tijekom summita 16+1¸koji se u travnju održao u Dubrovniku i za cilj je imao ojačati gospodarsku suradnju Kine sa zemljama srednje i istočne Europe

Zagreb, 19. prosinca 2019. – Predstavnici tvrtke Huawei Technologies d.o.o. zajedno s ambasadorom brenda Marinom Čilićem, danas su u sklopu projekta “1000 dreams” korisnicima udruge ZAMISLI uručili 200 komada knjiga i slikovnica te 200 komada raznih edukativnih igračaka ukupne vrijednosti 73.000 kuna.

Ideja o darivanju ove udruge stigla je od Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva kojeg vodi državni tajnik Bernard Gršić. Spomenuti ured bio je jedan od potpisnika memoranduma o suradnji između Huaweija i Hrvatske na summitu 16 + 1 koji se u travnju održao u Dubrovniku, a tijekom kojeg je i aktualizirana ideja o regionalnom projektu “1000 drams”. Predstavnici Huaweija tada su najavili kako će u idućih pet godina u ukupno 16 zemalja srednje i istočne Europe među kojima je i Hrvatska, donirati 1000 knjiga i 1000 edukativnih igračaka sveučilišnim knjižnicama, udrugama za mlade i dječjim bolnicama.

“U Huaweiju razvoj vidimo upravo kroz poticanje kreativnosti i interaktivnog učenja. Ponosni smo što je donacija došla u prave ruke jer je udruga ZAMISLI jedinstvena organizacija u Hrvatskoj koja pruža kvalitetan sadržaj i podršku mladima. Uvjereni smo da će knjige i edukativne igračke privući pažnju mladih, jer upravo su oni najvažnija društvena skupina bez koje nema budućnosti”, izjavio je Zhang Heng, direktor Huaweija u Hrvatskoj.

Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom ZAMISLI osnovana je 2005. godine. Njezini ciljevi se uvelike oslanjaju na poboljšanje života mladih. Tako se udruga bavi poticanjem mladih s invaliditetom na uključivanje u sustav obrazovanja te općenito informiranjem i savjetovanjem mladih u pogledu mobilnosti, zapošljavanja, obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, kulture i sporta. 

“Smatramo da su djeca i mladi ljudi budućnost digitalnog svijeta te nas veseli da možemo sudjelovati u ovom programu koji pomaže poboljšati obrazovna iskustva djece i pridonosi većoj kvaliteti njihova obrazovanja. Put prema digitalnim vještinama kreće usvajanjem osnovnim vještina, a nema uspješnog digitalnog društva ako svi njegovi građani nisu uključeni”, izjavila Kristina Posavec, zamjenica državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva. 

Na svečanosti je sudjelovao i Huaweijev ambasador, proslavljeni hrvatski tenisač Marin Čilić koji je svojim prisustvom podržao projekt “1000 dreams”.

“Lijepo je što u vrijeme blagdana mogu sudjelovati na ovako humanom i vrijednom projektu. Ne postoji veća sreća od darivanja, a pogotovo ako znamo da je riječ o stručnim i zabavnim knjigama i edukativnim igračkama koji će mladima širiti vidike i poticati njihovu kreativnost. Vjerujem da smo polaznicima ovog centra uveličali Božić”, izjavio je Marin Čilić.

Nastavi čitati

Fun & Lifestyle

Božićne pjesme – naš izbor najljepših božićnih pjesama

Objavljeno

-

Objavio

Božić nam se bliži, a s njim naravno i ugođaj kojem uvelike pridonose i božićne pjesme stranih i domaćih autora koje rado slušamo svake godine u ovo blagdansko vrijeme. Ovdje je lista božićnih pjesama koje su nama osobne najdraže.

Boney M. – Little Drummer Boy

Shakin’ Stevens – Merry Christmas Everyone

Mariah Carey – All I Want For Christmas

Dean Martin – Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Glee – Jingle Bell Rock

Chris Rea – Driving Home For Christmas

Evo i liste najpopularnijih božićnih pjesama domaćih autora.

Fantomi – Sretan Božić svakome

Dalmatino – Božić bijeli

Srebrna krila – Božić dolazi

Oliver Dragojević – Bijeli Božić

Petar Grašo – Fritula

Nastavi čitati

Preporučeno