Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Evo koja je aplikacija profitirala zbog pada Facebooka

Dobili čak 3 milijuna novih korisnika

Kompanija Facebook svalila je odgovornost na “promjenu konfiguracije servera” za najveći pad te društvene mreže u povijesti. Tada su njezine aplikacije prestale raditi diljem svijeta.

Veliki pad

Nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati u više dijelova svijeta. Najveći udar zahvatio je Sjevernu Ameriku i Europu, prema podacima internetske stranice za praćenje rada stranica downdetector.com. Problemi su pogodili i druge platforme tog giganta, kao što su Instagram i WhatsApp.

Foto: me.me

Nakon objave da postoje neki problemi, Facebook je ostao bez komentara gotovo 24 sata prije nego što su objavili službeno objašnjenje i ispriku.

“Jučer, kao rezultat nove konfiguracije servera, mnogi korisnici su imali problema s našim aplikacijama i uslugama”, poručio je službeni Facebook na Twitteru. “Riješili smo problem i naši sustavi se oporavljaju. Jako nam je žao zbog problema i zahvalni smo na Vašem strpljenju”, stajalo je u objavi.

Mediji diljem svijeta su objavili kako Facebook razmatra povrat novca oglašivačima čije reklame nisu mogle biti isporučene.

Veliki dobitak

Aplikacija za chat, Telegram, je dobila 3 milijuna novih korisnika zahvaljujući tome što je Facebook imao problema s radom.

Foto: YouTube

Broj novih korisnika najavio je osnivač Telegrama i izvršni direktor Pavel Durov na svom osobnom Telegram kanalu.

U pitanju je zaista ozbiljan broj za servis koji ima oko 200 milijuna aktivnih korisnika.

Telegram je besplatan servis za slanje enkriptiranih poruka i vrlo je sličan WhatsAppu. Trenutno funkcionira zahvaljujući sustavu donacija korisnika, umjesto temeljem reklama kao Facebook.

Za razliku od nemalih problema s privatnošću korisnika koje je Facebook imao, Telegram je uvijek naglašavao važnost zaštite podataka svojih korisnika kao primarnu stvar. Ipak, i tu ima različitih mišljenja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Iz tvrtke navode da žele biti pristupačni svim svojim korisnicima.

Apps & Software

Korona virus danas je glavna vijest svih vodećih TV kuća, News portala, pa tako i IT zajednice. Opasnosti koje su nas globalno zadesile, traže...

Web & IT

Ovo je još jedan korak k tome da korisnici dobiju veću kontrolu nad svojim podacima.

Apps & Software

Apple i Google su prošlog tjedna stavili na raspolaganje javnim zdravstvenim agencijama svoju tehnologiju za praćenje kontakata.

Oglašavanje