Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Facebook najavio veliku promjenu

Tiče se svih korisnika

Nakon što je nekolicina ljudi priznala da su im poruke koje im je poslao osobno Mark Zuckerberg misteriozno nestale iz inboxa, pokazalo se kako šef Facebooka ima posebnije mogućnosti kada je u pitanju Messenger, poznata aplikacija za slanje poruka koja je u vlasništvu njegove kompanije.

Facebook planira sada pružiti takvu opciju (“unsend”) svim svojim korisnicima.

Ovaj div među društvenim medijima tvrdi da radi na promjenama i očekuje da će najavljena opcija brisanja već poslanih poruka biti spremna za široku uporabu za svega nekoliko mjeseci.

“Sad ćemo šire omogućiti brisanje već poslanih poruka”, poručio je Facebookov glasnogovornik. “Trebat će nam ipak neko vrijeme da to implementiramo. I dok ne bude sve spremno, više nećemo brisati poruke našeg direktora.”

“Trebali smo to već učiniti ranije – i sada nam je žao što nismo”, poručili su iz Facebooka.

Kompanija je priznala kako je počela brisati poruke Zuckerberga i još nekolicine drugih šefova u 2014., nakon što su hakeri prikupili i objavili e-mailove direktora Sony Picturesa. U porukama su se, između ostalog, nalazile i uvredljive opaske o filmskim zvijezdama te drugim ljudima iz industrije zabave.

U međuvremenu je Sheryl Sandberg, glavna operativka Facebooka, potvrdila kako je Facebook trebao provesti istragu nakon što se prije gotovo 3 godine saznalo da kompanija za istraživanje tržišta Cambridge Analytica nepravilno rabi podatke korisnika.

Dakle, pored najave da će pomnije kontrolirati političke objave, ovo je još jedna nova vijest o promjenama iz Facebookove kuhinje.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Ovo je još jedan korak k tome da korisnici dobiju veću kontrolu nad svojim podacima.

Apps & Software

Ako vam opcija nije odmah dostupna, napravite update aplikacije ili pričekajte dok opcija ne postane dostupna svima.

Web & IT

Planira se integracija s Instagramom i drugim aplikacijama koje su u posjedu Facebooka

Web & IT

Korisnik će sav svoj multimedijski sadržaj s Facebook mreže moći imati i na svom Google Photos i Drive računu.

Oglašavanje