Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Facebook Pay – novi sustav plaćanja za WhatsApp, Instagram i Facebook

Facebook lansira novi sustav plaćanja, prikladno nazvan Facebook Pay. Bit će dostupan putem, naravno, Facebooka, Messengera, Instagrama i WhatsAppa, a osmišljen je tako da olakšava plaćanje putem tih Facebookovih popularnih društvenih mreža i aplikacija. Uz pomoć Facebook Pay sustava moći ćete slati novac prijateljima, kupovati robu ili slati donacije.

Foto: TechCrunch

Usluga će biti odvojena od Facebookovog novog Calibra walleta i mreže Libra, a “izgrađena je na postojećoj financijskoj infrastrukturi i partnerstvima”, navodi tvrtka.

Facebook ovaj tjedan planira započeti s uvođenjem Facebook Pay-a na Messenger i Facebook u SAD-u. Usluga će u početku biti dostupna za prikupljanje sredstava, isplate od osobe do osobe, za kupovinu ulaznica za evente, in-game kupnje i za određene transakcije na Marketplaceu. “S vremenom planiramo uslugu Facebook Pay omogućiti većem broju ljudi i mjesta, uključujući i korištenje preko Instagrama i WhatsAppa”, objašnjava Deborah Liu, Facebookova potpredsjednica odjela za tržište i trgovinu.

Facebook Pay će biti dostupan u odjeljku s postavkama u Facebook ili Messenger aplikaciji, a podržavat će većinu debitnih i kreditnih kartica, kao i PayPal.

Facebook nije otkrio kada će ovaj platni sustav biti dostupan u svim njegovim aplikacijama, niti kada će biti pokrenut van SAD-a. Facebook Pay dolazi samo nekoliko tjedana nakon što je veliki broj platnih tvrtki odustao od Facebookovog projekta Libra. PayPal, tvrtka koja će navodno podržavati Facebook Pay, jedna je od prvih tvrtki koja se distancirala od Libra Association-a , neprofitne organizacije koja nadgleda stvaranje kriptovalute i njezino predstavljanje.

“Facebook Pay dio je našeg neprekidnog rada kako bi trgovina bila što udobnija, dostupnija i sigurnija korisnicima naših aplikacija”, kaže Liu. “Nastavit ćemo razvijati Facebook Pay i tražit ćemo načine kako ga učiniti još korisnijim za ljude koji koriste naše aplikacije.”

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Ovo je još jedan korak k tome da korisnici dobiju veću kontrolu nad svojim podacima.

Apps & Software

Ako vam opcija nije odmah dostupna, napravite update aplikacije ili pričekajte dok opcija ne postane dostupna svima.

Web & IT

Planira se integracija s Instagramom i drugim aplikacijama koje su u posjedu Facebooka

Web & IT

Korisnik će sav svoj multimedijski sadržaj s Facebook mreže moći imati i na svom Google Photos i Drive računu.

Oglašavanje