Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Facebook počinje naplaćivati slanje poruka osobama koji vam nisu prijatelji

Korisnici Facebooka u Velikoj Britaniji morat će platiti ako žele slati poruke ljudima izvan svojeg kruga virtualnih prijatelja. Nakon uspješnog probnog razdoblja u Americi, ova premium opcija uvedena je krajem ožujka.

facebook-dolari

Prema The Sunday Timesu, korisnici Facebooka moći će nastaviti besplatno komunicirati s prijateljima i osobama s kojima imaju zajedničke prijatelje, a oni koji žele slati poruke poznatim osobama i onima s kojima nisu prijatelji na ovoj društvenoj mreži morat će platiti 10 funti odnosno oko 90kn.

„Ovaj sustav naplaćivanja slanja poruka osobama koji nisu vaši prijatelji pokrenut je kako bi se spriječio spam, no svjesni smo i toga da ćete ponekad htjeti komunicirati s osobama koje su izvan kruga vaših prijatelja“, rekli su iz Facebooka. „Trenutno testiramo iznos koji ćemo naplaćivati u Velikoj Britaniji i ostalim zemljama kako bi došli do optimalne cijene koja signalizira važnost.“

Cijena poruke varirat će ovisno o tome koliko ‘followera’ poznata osoba ima. Primjerice, slanje poruke mladom britanskom celebrityu Tomu Daleyju čija stranica ima 1.4 milijuna ‘lajkanja’ stajat će 10.68 funti, a reperu Snoop Lionu (Snoop Dogg) 10.08 funti.

Kontaktiranje ljudi koji vam nisu prijatelji stajat će prosječno 71 penny, a oni će poruku dobiti u svoj inbox.  Ako se opredijelite za besplatnu opciju, poruka će biti preusmjerena u folder koji je manje vidljiv i za koji većina korisnika ne zna da postoji budući da ne postoji nikakva obavijest kad poruka stigne u taj folder.

Naknada za poruke moći će se platiti online preko kreditne ili debitne kartice. Maloljetnici neće moći iskoristiti ovu premium opciju, a neće moći ni primati poruke od stranaca.

Sav prihod ostvaren od ovog servisa zadržat će Facebook.

Izvor: DigitalSpy

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Ovo je još jedan korak k tome da korisnici dobiju veću kontrolu nad svojim podacima.

Apps & Software

Ako vam opcija nije odmah dostupna, napravite update aplikacije ili pričekajte dok opcija ne postane dostupna svima.

Web & IT

Planira se integracija s Instagramom i drugim aplikacijama koje su u posjedu Facebooka

Web & IT

Korisnik će sav svoj multimedijski sadržaj s Facebook mreže moći imati i na svom Google Photos i Drive računu.

Oglašavanje