Pratite nas

Web & IT

Facebook se rebrendira u FACEBOOK: mogu li velika slova spasiti ovaj brend?

Objavljeno

-

Zaboravite Facebook….upoznajte FACEBOOK.

Novi logo tvrtke kreiran je tako da unese “osjećaj optimizma” u marku koja nam je donijela skandal pod nazivom Cambridge Analytica.

Usred antitrust istraga, saslušanja u Capitol Hillu i općenito slabe reputacije, tvrtka je u ponedjeljak objavila da se rebrendira. U narednim tjednima novi raznobojni logo velikih slova počet će se pojavljivati ​​na svim njegovim uslugama. Instagram i WhatsApp, u vlasništvu tvrtke, s ponosom će reći korisnicima da su usluge „iz FACEBOOK-a“.

Izvor: Facebook/TechCrunch

Facebook je društvena mreža koju mrziš, dok je FACEBOOK tvrtka za koju još nisi saznao da je voliš.

Zašto FACEBOOK? Velika slova loga dokazuju korisnost tvrtke. Dizajniran je s “jasnoćom i otvorenošću” na umu i “harmoniziranim velikim slovima”. Na kraju krajeva, što je FACEBOOK ako nije mjesto otvorenosti i sklada?

I to nije sve. FACEBOOK koristi “dinamične” boje, s logom koji “poprima boju okoliša”. Tvrtka to naziva “empatičnom paletom boja”, što ima smisla. Plava je samo zla, ali svijetlo zelena me razumije. Povrh svega, „suptilno omekšavanje uglova i dijagonala dodaje osjećaj optimizma“. Tko bi mogao pogledati novi FACEBOOK i ne osjetiti obnovljenu nadu koja prolazi kroz vene?

Rebrendiranje je potaknulo opće prevrtanje očiju – AV klub Allison Shoemaker ističe da čak i prosipanje loga jednoroga ne bi spasilo sliku tvrtke. Ali to neće zaustaviti marketinške timove da pokušavaju.

Baš prošlog mjeseca Yahoo je krenuo u suprotnom smjeru, odlučivši se za mali yahoo! u nastojanju da, kao što je primijetio Chaim Gartenberg na Vergeu, podsjeti ljude na njegovo postojanje. S obzirom na potrebu za pažnjom, pomislili bi kako je tvrtka možda zaglavila s velikim slovima. No, prema dizajnerskim napomenama, odlučila se za font Centra No 2 Extrabold – koji, naravno, viče “relevantan sam!”

U međuvremenu, za razliku od medijskih kuća poput VICE i POLITICO, čini se da FACEBOOK u svojim kopijama ne koristi velika slova – samo na slikama. Ovo je dobra vijest za urednike kopija koji ne bi željeli pomoći tvrtkama u ponovnom brendiranju.

Web & IT

Instagram Direct Messages postaju dostupne i na webu

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Instagram napokon donosi direct messages (izravne poruke) na web. Od danas, mali postotak globalnih korisnika platforme moći će pristupiti svojim DM-ovima na Instagramovoj web stranici. Smatra se kako će ovaj potez biti iznimno koristan za tvrtke, influencere i sve druge koji šalju puno DM-ova, a osim toga svakako će upotpuniti iskustvo korištenja ove platforme na različitim uređajima. Današnji program predstavljen je samo kao test, tvrde iz tvrtke, a više detalja o potencijalnom trajnom uvođenju ove opcije znat ćemo u budućnosti.

Slanje direktnih poruka uglavnom će izgledati isto putem preglednika i na mobilnom uređaju. Moguće je stvoriti nove grupe ili započeti chat bilo sa stranice profila korisnika ili DM-a. Dvostrukim dodirom (klikom) je moguće lajkati poruku, podijeliti sliku ili vidjeti ukupan broj nepročitanih poruka. Ako ova opcija zaživi, moći ćete primati DM obavijesti sa svog stolnog računala ako u svom pregledniku omogućite obavijesti za cijelu Instagram stranicu.

Iz Instagrama najavljuju kako ovo nije jedini test ovakve prirode, te da će nastaviti testirati ovu opciju do daljnjeg.

Nastavi čitati

Web & IT

Facebook će zabraniti ‘deepfakeove’, ne i parodične video snimke

Objavljeno

-

Objavio

Facebook će zabraniti ‘deepfakeove’ odnosno video snimke izmijenjene pomoću umjetne inteligencije kojom su zamijenjena lica ili promijenjene riječi koje izgovara neka osoba, objavila je ta društvena mreža.

U odluci objavljenoj na blogu, Facebook navodi da će ukloniti video snimke koje su izmijenjene na način da to nije očito, zbog čega mogu obmanuti korisnike interneta kada je riječ o izjavama neke osobe, a koje se izrađuje pomoću umjetne inteligencije koja “miješa, zamjenjuje ili dodaje” neki sadržaj u video kao da je “autentičan”.

Odluka se ne odnosi na “parodičan ili satiričan sadržaj” ili na video snimke koje su montirane tako da su izostavljene riječi ili im je promijenjen redoslijed, precizira potpredsjednica Facebooka, Monika Bickert.

Facebook će također nastaviti uklanjati audiovizualni sadržaj koji krši “standarde zajednice” i jako smanjiti broj pratitelja onih sadržaja koje vanjski kontrolori s kojima surađuje, kao što je AFP, označe kao lažne.

Facebook je 2016. pokrenuo program provjere istinitosti sadržaja koji se objavljuje na njegovim stranicama i na Instagramu u suradnji s vanjskim kontrolorima (Third party fact-checking) u kojem sudjeluje šezdesetak medija širom svijeta.

Nastavi čitati

Web & IT

Win 7 ukida korisničku podršku, no BZfuture nudi povoljno rješenje

Objavljeno

-

Objavio

Ako vam je računalo još uvijek na Windows 7 operativnom sustavu, od 14. siječnja 2020. više nećete moći primati sigurnosna ažuriranja, najavljuju iz Microsofta. Stoga je neophodna nadogradnja na noviji operativni sustav (primjerice Windows 10) kako biste si osigurali da su vam svi podaci sigurni. Jednako tako, ukida se i korisnička podrška za Win 7.

Za većinu korisnika Win 7 operativnog sustava najpametnije bi bilo preći na najnoviji Win 10. No, kako je nadogradnja softvera poprilično skupa zbog kupovanja licence, te nerijetko prelazi i $100 preporučamo vam servis BZFuture. Preko ovog servisa možete ključ za Win 10 dobiti potpuno besplatno.

banner(8)

BZFuture platforma specijalizirana je za prodaju originalnih službenih softvera i dodataka za računalne igre. Cijena Kaspersky, Avast ili McAffea, kako i AOMEI Backuppera, MiniToola ili pak ShadowMakera mnogo je niža od onih koje se prodaju na službenim stranicama tih softvera. Bez obzira na to koji paket antivirusnog programa ili sigurnosnog softvera odabrali, ključ za Win 10 Pro dobit će potpuno besplatno, a bilo koji od kompleta možete kupiti ovdje.

picture

McAfee Antivirus 1 PC 1 YEAR Global + FREE Windows 10 Pro OEM key  Cijena: 13.99 EUR Kupite ovdje!
Kaspersky Internet Security 1 PC 6 Months Global Key + FREE Windows 10 Pro OEM key  Cijena: 15.30 EUR Kupite ovdje!
Avast Internet Security 1 PC 1 Year Key Global + FREE Windows 10 Pro OEM key  Cijena: 17.99 EUR Kupite ovdje!
AOMEI Partition Assistant Professional 8.5 Edition Key Global + FREE Windows 10 Pro OEM key  Price: 16.99 EUR Kupite ovdje!
MiniTool ShadowMaker Pro 3.1 Standard CD Key Global + FREE Windows 10 Pro OEM key  Price: 19.59 EUR Kupite ovdje!

price comparation
  • Otiđite na BZfuture new year sale i odaberite proizvod koji vam najviše odgovara te potom otvorite korisnički račun (možete koristiti i logiranje preko društvenih mreža)
  • Artikl koji trebate ubacite u košaricu, zajedno sa ključem za licencu Win 10
  • Vaš artikl trebao bi biti označen cijenom $0,00. Kliknite Submit Order
  • Načini plaćanja su PayPal, FasterPay, Mint, kreditna kartica i drugi.
  • Nakon što je plaćanje procesuirano, svoj ključ ćete dobiti na e-mail, ili kliknete User Center
订单图

Za slučaj tehničkih problema prije ili poslje kupnje, tu je korisnička služba koja je dostupna 24/7. Do njih se može doći direktno preko BZFuture.com, ili e-mailom service@bzfuture.com.

Osim licenci za softvere, BZFuture prodaje i dodatke za gejming.

Nastavi čitati

Preporučeno