Znanost i obrazovanje

Fizičar tweetom odgovorio svima koji ne vjeruju da su ljudi sletjeli na Mjesec

U ponedjeljak je obilježena 46. godišnjica od slijetanja na Mjesec, ali još uvijek postoje oni koji ne vjeruju da se to ikad dogodilo.

Foto: NASA

Foto: NASA

Prema teoretičarima zavjera Neil Armstrong i Buzz Aldrin bili su u studiju, a ne na Mjesecu, dok neki čak tvrde da je Stanley Kubrick, koji je “2001: Odiseju u svemiru” napravio godinu dana prije toga, režirao čitavu prevaru.

A jučer je poznati britanski fizičar Brian Cox, profesor na Sveučilištu Manchester, na Twitteru objavio jasnu i jednostavnu poruku za teoretičare zavjera: “Rekao sam to već i reći ću to ponovo – ako ne mislite da je Apollo 11 sletio na Mjesec onda ste golemi idiot (u blažoj verziji op.a.) i trebali biste nabaviti novi mozak”, piše Index.

Na to je dobio i odgovor Buzza Aldrina: “Profesor Brian Cox je prilično pametan tip. Također, Rusi bi nas već razotkrili da nismo sletjeli”.

2002. godine je Aldrin, koji je tad imao 72 godine, kršćanskog teoretičara zavjere, koji ga je slijedio okolo i govorio mu da se pokaje da bi mogao u raj i nazivao ga kukavicom, lažljivcem i kradljivcem, udario šakom u lice.

144 komentara

Odgovori

Vrh