Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Funkcija koja vam govori jeste li ovisni o Instagramu

Ovo možda ne biste voljeli saznati

S obzirom na poplavu vijesti o porastu Hrvata na Instagramu (gotovo milijun korisnika) možda će sljedeća novost biti zanimljiva. Uskoro će se moći saznati koliko vremena provodite na toj popularnoj društvenoj mreži.

Instagram, naime, testira element naziva “uvid u korištenje” (Usage Insight) koji će pokazivati korisnicima vrijeme provedeno koristeći tu aplikaciju.

Jedna korisnica, Jane Manchun Wong koja je inače studentica informatike na Sveučilištu Massachusetts u Dartmouthu, je primijetila tu funkciju skrivenu u Instagramovoj aplikaciji za Android.  Uočila je niz linija koda s riječima “slideout_menu_time_spent” i “Usage Insights”, što znači da se na tome još radi. “Budite svjesni ili se spremite da vas posramljuju zbog ovisnosti o Instagramu”, navela je Wong na Twitteru.

Foto: Twitter

Temeljem njezinog screenshota, izgleda kako će korisnici moći otvoriti Usage Insight klikanjem na meni na svojoj profilnoj stranici. To otvara prozor koji će ponuditi korisnicima provjeru arhiva, snimljenih fotografija te na samom dnu – Usage Insights gumb.

Instagram je zasad odbio komentirati taj kod.

Objavljivanjem spomenutog alata Usage Insights Instagram će se pridružiti IT kompanijama koje su se počele više fokusirati na to koliko vremena njihovi korisnici provode na internetu.

Novi element App Timer omogućuje korisnicima postavljanje vremenskog ograničenja koliko dugo mogu koristiti neku aplikaciju u određenim dijelovima dana.

Fokus na “digitalno zdravlje” pristiže baš u trenu kad sve više ljudi počinje proučavati koliko često koriste tehnologiju te kako ona zapravo utječe na njihove svakodnevne živote.

Ranije ove godine su Apple kritizirali neki njegovi dioničari tražeći od kompanije da pri izradi svojih proizvoda pripazi na sigurnost djece te moguću ovisnost koju uređaji stvaraju.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Kvaliteta videa, koje korisnici postavljaju na Facebook i Instagram društvene mreže, bit će u Europi privremeno smanjena kako bi se izbjeglo zagušenje interneta, koji...

Apps & Software

Svi filteri koji koriste AR efekte povezane s COVID-19 virusom uklonjeni su iz Instagram aplikacije. Korona mijenja čak i aplikacije i dok neke, poput...

Web & IT

Kako se koronavirus COVID-19 širi svijetom, sve je važnije doći do točnih informacija o njemu u moru podataka kojima smo svakodnevno zatrpani. U vrijeme...

Web & IT

Iz tvrtke Facebook javljaju kako je ugašeno više desetina lažnih profila na Instagramu i Facebooku, zbog stranog miješanja u politiku, i to iz Rusije,...

Oglašavanje