Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Gary Illyes: Nakon 18 godina i dalje koristimo PageRank kod rangiranja

Gary Illyes

Google PageRank je bio i bit će česta tema među webmasterima. Gary Illyes, zaposlenik američke kompanije, dobio je potrebu da još jednom podsjeti kako Google i dalje koristi PageRank u svojem algoritmu rangiranja. Baš kao i na statine drugih signala… 
Jeste li znali da nakon 18 godina i dalje koristimo PageRank (i na stotine drugih signala) kod rangiranja?” – napisao je Gary na svojem Twitter profilu, te ekspresno dobio mnoštvo odgovora na toj društvenoj mreži (odgovore možete čitati ovdje).


Nemojte da vas ovaj status zbunjuje. Google je oduvijek tvrdio da je PageRank bitan faktor kod rangiranja, koriste ga prilično dugo. No, s druge strane, ta stavka nije bila redovno ažurirana, čime su korisnici imali krivu sliku o pravom stanju. Tu zbunjenost odlučio je prekinuti upravo Gary Illyes sa svojim suradnicima, te su prije godinu dana ugasili javni PageRank.
Kako su internet i naše razumijevanje interneta narasli i postali složeniji, PageRank unutar alatne trake postao je manje koristan korisnicima. Umirovili smo PageRank unutar alatne trake kako bi smanjili zbunjenost korisnika i webmastera.” – govorio je tada glasnogovornik kompanije, uz dodatak: “Webmasteri i dalje mogu koristiti Search Console kako bi dobili detalje o rezultatima pretraživanja, baš kao i informacije o stranicama koje linkaju na njih.
Tema je zapravo stara i nismo ništa novo napisali. No, baš kao što je Gary pokrenuo inicijativu, dobro je s vremena na vrijeme podsjećati na ove stvari, s obzirom na činjenicu da svakodnevno možemo naići na webmastere kojima ovo nije jasno.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Fabricius bi se s vremenom trebao poboljšati, a alat za desktop stoji na raspolaganju egiptolozima, povjesničarima i antropolozima.

Apps & Software

Google Maps nije prva aplikacija koja je počela mapiranje semafora u SAD-u, tu ideju je prvi predstavio Apple sa svojom aplikacijom Apple Maps i...

Web & IT

Gmail već neko vrijeme ima probleme koji su vezani s filterima za e-mail poruke, što omogućuje da potencijalno opasne poruke stignu u pretinac korisnika.

Apps & Software

Nova, eksperimentalna opcija u Chrome 86 verziji bit će zadužena za optimizaciju upotrebe energije, gašenjem nepotrebnih JavaScript timera i trackera.

Oglašavanje