Geekmaxi
HiTech

Gdje i kako uživate u omiljenoj glazbi?

Photo: Jeftinije.hr/Bigstock

Ni vi ne možete preživjeti dan bez glazbe? Apsolutno vas razumijemo. Svoju omiljenu muziku slušamo na svakom koraku, na putu do posla, u uredu, na putovanjima, za vrijeme treninga pa čak i prije odlaska na spavanje. Ono što je zanimljivo je da u svakom od tih trenutaka koristimo neki drugi medij s kojeg puštamo najdraže melodije. Nekada je to pametni telefon, a nekad sofisticirana glazbena linija.

Čini vam se da nije tako lako odabrati savršen music player? Slažemo se, ali na tržištu je moguće naći brojne poznate ili manje poznate a jednako kvalitetne brandove, a mi vam savjetujemo da prije konačnog odabira razmislite u kojim ćete ga situacijama koristiti, kakvu kvalitetu očekujete, koliko dugo ga planirate imati.

Za ljubitelje glazbe koji uživaju u aktivnostima

Prijenosni MP3 playeri su idealni za slušanje glazbe tijekom trčanja ili nekih drugih sportskih aktivnosti. Iako ćete vjerojatno promisliti da u tom slučaju možete koristiti i svoj pametni telefon, uzmite u obzir i MP3 playere koji su znatno manji i lakši od prosječnog mobitela i lakše ih je nositi za vrijeme treninga.

Na raspolaganju imate različite MP3 playere, od brojnih proizvođača i mnogih karakteristika kojima se razlikuju. Osnovna razlika među modelima mjeri se prema broju sati reprodukcije glazbe, neki modeli sadrže diktafon, FM radio i mogućnost pregledavanja slika. Razlikuju se i prema veličini memorije, ali i prema formatima koje podržavaju. Uz MP3 vrijedi razmisliti i odabiru odgovarajućih slušalica.

Za trening su prikladne manje slušalice koje će čvrsto stajati na mjestu dok trčimo i vježbamo, u suprotnom mogu se izabrati standardne hi-fi slušalice različitih veličina ili boja.

Uživanje u glazbi kod kuće

Već smo vam pisali o savjetima za odabir idealnog hi-fi sustava, a ako sustav samo treba nadograditi za idealan zvuk u dnevnoj sobi ili kuhinji možeš se pobrinuti kupovinom dodatnih hi-fi zvučnika ili druge hi-fi opreme poput pojačala. Zvučnike dijelimo na aktivne i pasivne, aktivni su oni koji u sebi već imaju ugrađeno pojačalo i tako su već spremni za upotrebu bez potrebe kupovine drugih hi-fi komponenti. Raspon cijena je zaista ogroman kao i sama ponuda modela različite kvalitete i snage.

Ako kod kuće želite istinski dobar zvuk definitivno vrijedi razmisliti o kupovini pojačala koje će definitivno pridonijeti postizanju onog savršenog zvuka kojeg toliko dugo priželjkujete. Osim kupovine pojačala, zvučnika ili novih hi-fi slušalica, kod sastavljanja idealnog kućnog hi-fi sustava vrijedi razmisliti i o samom mediju sa kojega ćete reproducirati glazbu – od standardnih glazbenih linija, preko računala, pametnih telefona ili nekog MP3 playera pa sve do gramofona za sve vas ljubitelje nenadmašnog analognog retro zvuka.

I najkraće putovanje ugodnije je uz dobru glazbu

Svi koji redovito putuju i prevaljuju duge udaljenosti, posebno automobilom, znaju koliko je put ugodniji i brži ako je praćen dobrom glazbom. Iako putovanje automobilom podrazumijeva i slušanje auto radija, sustav se uvijek može unaprijediti. Kada smo u pokretu najpraktičniji medij za puštanje glazbe je pametni telefon, a kako su zvučnici na mobitelima rijetko kada zadovoljavajući, sa sobom obavezno nosimo i pažljivo izabran prijenosni bluetooth zvučnik.

Prijenosni zvučnici mogu doslovno spasiti stvar kada ste daleko od svog kućnog hi-fi sustava. Na godišnjem odmoru, za neočekivani party na otvorenom, boravak na plaži, putovanje ili bilo koji drugi trenutak kada želite uživati u glazbi, prijenosni zvučnik će omogućiti dovoljnu  glasnoću. Budite pažljivi kod odabira, pripazite na samu snagu zvučnika, dostupne načine povezivanja i druge karakteristike.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh