Gadgeti

Gearbest premijerno predstavio Notebook Cube Thinker

Ne pišemo često o uređajima iz klase notebooka, mada bismo trebali. Njihovo tržište nije tako dinamično kao ono mobilne telefonije – o tome pišemo na našem sestrinskom portalu – no daleko od toga da su prijenosna računala dosadna, dapače.

Gearbest nas je upozorio kako su u ponudu stavili novi notebook, koji je svoju svjetsku premijeru dočekao upravo na njihovom shopu.

Cube Thinker je – barem po imenu sudeći – filozofski nastrojen komad hardvera. U tom mu smislu nema mane, jer donosi fantastični, 13,5-inčni IPS ekran osjetljiv na dodir i s 3K prikazom rezolucije 3.000×2.000 piksela.

>> Pogledaj ponudu za Notebookove na Gearbestu <<

Pokretačku snagu čini Intelov procesor iz serije Kaby Lake, konkretno Intel Core m3-7Y30, maksimalnog radnog takta od 2,6 GHz. Potporu mu pruža brutalnih 8 GB radne memorije čime je osiguran nesmetan multitasking, dok je za brzinu zadužen i 256-gigabajtni SSD, na kojem ćete zateći originalni Windows 10.

Unutar metalnog kućišta krije se i snažna baterija kapaciteta 5.000 mAh, koja bi, ovako na prvu, trebala potrajati barem četiri radna sata. Da je jeftin – e pa nije. Cube Thinker košta 616,99 dolara, što je poprilična cifra.

Osim ovoga, Gearbest se pobrinuo ponuditi još nekoliko modela poput Xiaomi Air 12, izvrsnog laptopa temeljenog na Intel Core M3 i 4 GB radne memorije. Na SSD disku kapaciteta 128 GB nalaze se originalni Windows 10, a konfiguraciju kao takvu možete kupiti za 479,99 dolara.

Krenimo u nešto pristupačnije vode: za 169,99 dolara pronaći ćete Cube iWork 10, koji se sa svojih 10,1 inča nalazi na pola puta između tableta i notebooka. Uz četverojezgreni Intel Atom u sferu performansi broje se i 4 GB radne memorije kao i 64 GB diskovnog prostora, na kojem se krije dualni OS, Windows 10 i Android 5.1.

>> Pogledaj ponudu za Notebookove na Gearbestu <<

Na gore istaknutom linku pronaći ćete puno širu ponudu no što smo mi ovdje naveli, ističući zanimljive modele.

Komentiraj

Odgovori

Vrh