Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Gmail uvodi samouništavajuće mailove i novi dizajn

Evo svih novina tehnološkog giganta

Ako se veselite novinama koje nosi Gmail, morat ćete se još strpjeti. Razvojni tim iz Googlea kaže kako bi nadogradnja trebala stupiti na snagu za nekoliko tjedana.

Najbitniji dodatak koji će imati Gmail je novi izbornik s kalendarom na desnoj strani sučelja. Korisnici će njime moći birati događaje na koje su pozvani te ih prihvatiti ili odbiti. Izbornik će moći prikazati Keep, Googleovu aplikaciju za bilješke i Tasks, listu zadataka već ugrađenu u Gmail. Izbornik je modularan, stoga ako nam ne treba možemo ga maknuti.

Podesivoj prirodi redizajna svjedoče i nove 3 teme krojene po različitim vrstama korisnika. Prva je kompaktna verzija koja prikazuje što veći broj pristiglih poruka te izgleda najsličnije današnjoj. Druge dvije su osnovna koja naglašava dokumente i privitke te ugodna koja ne prikazuje privitke.

Kad nadogradnja stigne moći ćete “uspavati” mailove na određeno vrijeme, mičući ih iz sandučića, što je korisno ako vam je Inbox u neredu pa se bojite kako će bitne poruke tonuti na dno. Uvode se i pametni odgovori ili umjetnom inteligencijom generirani odgovori.

Zanimljiva je novost funkcija naziva “confidential mode”. Trebala bi korisnicima omogućiti slanje mailova koji se mogu podesiti tako da isteknu nakon određenog vremena, kako ga već pošiljatelj odredi. To znači da ih primatelj neće moći preuzeti, preusmjeriti, isprintati ili prekopirati. Nastupit će svojevrsno “samouništenje” poruke.

Pored tih neobičnih funkcija spominje se i da će dolazeći samouništavajući mode imati i opciju koja će od primatelja zahtijevati unošenje lozinke kako bi se uopće pročitao e-mail.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Google Android Studio 4.0 orijentiran je na olakšavanje kreiranja aplikacija programerima.

Web & IT

Eksperimentalni projekt nazvan "Sodar" stvara radijus od dva metra oko osobe koja nosi mobitel.

Apps & Software

Apple i Google su prošlog tjedna stavili na raspolaganje javnim zdravstvenim agencijama svoju tehnologiju za praćenje kontakata.

Apps & Software

Želja Googlea je da Android dobije svoj servis za slanje poruka...

Oglašavanje