Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Google dao savjet pa masovno dijelio penale neposlušnima

Sjećate se kako je Google sredinom prošlog mjeseca savjetovao webmastere kako pisati recenzije proizvoda, o čemu smo pisali i mi na Webmajstorima? Mjesec dana kasnije kreću problemi za sve koji nisu prihvatili savjete, te je mnogo blogera tijekom prošlog vikenda dočekala poruka o “neprirodnim vanjskim linkovima koji krše pravilnik”.

O čemu je točno riječ? Ako ponovno pročitate prethodno linkani članak, vidjet ćete da je Google upozorio kako recenzije proizvoda trebaju imati “nofollow” tag na određenim vanjskim linkovima. Iako je sve to predstavljeno kao “savjet” korisnicima, čini se kako je upravo to dovelo do masovnih penala. Evo što je odgovorio John Mueller (zaposlenik Googlea) u nekoliko različitih tema na forumu.

Nije nužno da doslovno svaki link na stranici bude nofollow. Svakako, oni koji se tu nalaze zbog toga što su dio neke razmjene (bilo da se radi o besplatnom proizvodu ili usluzi u zamjenu za recenziju proizvoda), link prema proizvodu, trgovini ili stranici na društvenoj mreži trebali bi sadržavati rel=nofollow. Također, dobro je označiti u tekstu (da se radi o takvom članku, nap.a).” – napisao je John između ostalog.

I sada penal za neposlušne. Kako to ispraviti? Google je objavio i upute što napraviti ako vam se pojavi navedena poruka, kako bi skinuli penal sa stranice. U kratko, jasno istaknite koji linkovi na vašoj stranici su plaćeni, uklonite ih ili im jednostavno dodajte rel=”nofollow” (ili ih preusmjerite na stranicu koja je blokirana kroz robot.txt).

Kada sve to napravite jednostavno zatražite da vam ponovno pregledaju stranicu, pritom molite Boga da brzo dođete na red i da ste sve napravili kako treba.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Nova, eksperimentalna opcija u Chrome 86 verziji bit će zadužena za optimizaciju upotrebe energije, gašenjem nepotrebnih JavaScript timera i trackera.

Web & IT

Google se već neko vrijeme trudi utjecati na to da se korisnici bolje odnose prema svojim lozinkama.

Web & IT

Google Android Studio 4.0 orijentiran je na olakšavanje kreiranja aplikacija programerima.

Web & IT

Eksperimentalni projekt nazvan "Sodar" stvara radijus od dva metra oko osobe koja nosi mobitel.

Oglašavanje