Geekmaxi
Geek

Google Maps će vam predlagati mjesta za izlaske

Kamo na burger? Pitajte Google.

Foto: Pixabay

Google Maps ima neke novosti. Naime, moguće je da vam preporuči novi restoran koji je vrlo blizu vašeg omiljenog kafića.

Nakon što je najavio nadogradnju za Google Mape prvi put tijekom developerske konferencije I/O, Google je neke nove značajke polako počeo i integrirati u korisničku verziju aplikacije. Navedeni noviteti uključuju niz postavki čiji je posao bavljenje personaliziranim prijedlozima.

Ta će aplikacija tako dobiti dvije nove kartice. Explore (ili istražuj) i For You (tj. za vas). Obje one služe kako bi korisniku omogućile popis mjesta kao što su restorani, znamenitosti ili događanja – a temeljeni su na njegovoj lokaciji i dosadašnjim aktivnostima. To je najbitniji dio.

Kartica Explore uzima u obzir vašu trenutnu lokaciju i doba dana ne bi li stvorila listu uzbudljivih personaliziranih prijedloga, dok For You kartica koristi informacije o lokalima u koje vi često zalazite te vas tako onda informira o novim restoranima ili nekim drugim popularnim mjestima koje biste možda htjeli posjetiti.

Kamo na ručak? Upitajte Google Maps

Pod karticom Explore je moguće filtrirati kategorije poput kafića, nekih atrakcija ili restorana, gdje Google zbog hrpe recenzija i komentara pravi tagove poput “zdrava hrana” ili “dobri kokteli” i tako dalje.

Drugim riječima, ukoliko tražite, primjerice, deset najboljih restorana koji poslužuju burgere, Google Maps će pratiti vaše gurmanske pustolovine i predložiti vam one koje još uvijek niste posjetili.

Ako ste već aktivirali povijest pretrage lokacija, aplikacija će vam čak davati ocjenu u postotcima, tj. – saznat ćete kolike su šanse da vam se neki restoran kojeg ste izabrali zapravo svidi. Ako vam se sve to sviđa, slobodno navalite na iskorištavanje preporuka aplikacije.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh