Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Google Maps izmjene zbog koronavirusa

Nakon što je Viber prvi uveo određene korekcije u svoju aplikaciju zbog koronavirusa, a nedugo nakon tim primjerom se povela i Instagram aplikacija, sad je čini se na redu Google Maps.

Širenje koronavirusa utječe na funkcioniranje mnogih tvrtka, restorana, kafića, zabavnih parkova, muzeja, izletišta, turističkih atrakcija itd. i zbog toga Google Maps želi korisnicima ponuditi nove informacije u skladu s promjenama poslovanja svih POI u aplikaciji.

POI su Points of Interests i predstavljaju sve ono što tražite na Google Maps aplikaciji, a da to nije adresa ili grad/mjesto. POI točke su sve ono što smo nabrojali gore, ali i puno više od toga – ljekarne, teretane, fitness centri, trgovine, robne kuće, tržni centri, stanice, kazališta, kina, sportski centri i sve slično tome.

Google će u suradnji s POI predstavnicima širom svijeta raditi na osvježavanju sustava novim informacijama o koronavirusu, koji će omogućiti da korisnici saznaju koja trgovina, kazalište, kino, sportski centar ili bilo koja druga POI točka na mapi ne radi ili radi u skladu s nekim drugim odlukama dok je na snazi karantena, izolacija ili izvanredno stanje.

Tvrtka Google priopćila je da će rezultate objediniti na servisima Search i Maps i da će tako objedinjene rezultate prikazivati svim korisnicima dok traje borba protiv koronavirusa u skladu s informacijama, koje tvrtki dostave POI zaposlenici.

Nove informacije bit će prikazane prvo u SAD-u, a potom i širom svijeta na Google Search i Google Maps aplikacijama za iOS i Android sustave.

“Promjene bi trebale biti vidljive gotovo odmah ili vrlo brzo” najavljuju iz Googlea.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Eksperimentalni projekt nazvan "Sodar" stvara radijus od dva metra oko osobe koja nosi mobitel.

Apps & Software

Apple i Google su prošlog tjedna stavili na raspolaganje javnim zdravstvenim agencijama svoju tehnologiju za praćenje kontakata.

Fun & Lifestyle

Cilj im je pružiti kupcima osjećaj sigurnosti...

Fun & Lifestyle

Ova zelena maska je jedan od 12 inovativnih projekata...

Oglašavanje