Geekmaxi
Web & IT

Google optužen za stvaranje špijunskog alata kako bi utišao radničko negodovanje?

Zaposlenici Googlea optužuju rukovodstvo tvrtke za razvoj internog nadzornog alata, za koji vjeruju da će se koristiti kako bi nadgledao pokušaje radnika da organiziraju prosvjede i razgovaraju o radničkim pravima.

Ranije ovog mjeseca, zaposlenici su rekli da su otkrili da je tim unutar tvrtke stvorio novi alat za prilagođeni preglednik Google Chrome instaliran na svim računalima radnika, koji se koristi za pretraživanje unutarnjih sustava. Konkretna zabrinutost navedena je u bilješci jednog od zaposlenika Googlea.

Alat će automatski prijaviti zaposlenike koji kreiraju kalendarski događaj s više od 10 soba ili 100 sudionika, u cilju da rukovodstvo tvrtke odmah sazna sve pokušaje organizacije radnika, tvrdi zaposlenik u svojoj bilješci.

Predstavnik tvrtke Google, rekao je, :”Te su tvrdnje o radu i svrsi ovog proširenja kategorički neistinite. Ovo je skočni podsjetnik koji podsjeća ljude da budu pažljivi prije automatskog dodavanja sastanka u kalendare velikog broja zaposlenih. “

Proširenje je potaknuto povećanjem neželjene pošte oko kalendara i događaja, tvrdi Google. Ne prikuplja osobne identifikacijske podatke, niti zaustavlja upotrebu kalendara, već zapravo ubrzava proces kada zaposlenici pristupaju velikim grupama, objavila je tvrtka.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh