Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Google preporučuje: Uključite ovu opciju i baterija na Androidu će trajati duže

Google je, kada je objavljen Android 9.0 Pie, naznačio da rad na mobilnom uređaju u “noćnom” načinu produžuje životni vijek baterije. Izlaskom Androida 10 u 2019. godini, Google je dodao noćni način i omogućio programerima integriranje ove opcije u svoje aplikacije.

Ovo je uvedeno pošto sav bijeli, prazan prostor na ekranu vašeg mobilnog telefona zahtjeva i troši više energije. Ako uključite crnu pozadinu, štedite energiju baterije.

Također, upotreba crne pozadine ima potencijalne zdravstvene koristi, jer neka istraživanja pokazuju da ovaj način omogućuje manje naprezanje očiju, posebno kad je okruženje slabo, piše Cnet.

Kako aktivirati noćni način rada?

Postupak opisan u nastavku može se razlikovati ovisno koji uređaj koristite. Međutim, ovo su osnovni koraci koje morate napraviti i to ne bi trebalo biti teško.

Idite u Postavke (Settings) i izaberite Zaslon (Display). Ovdje pronađite opciju Noćni način (Dark Theme) i pomaknite prekidač na opciju Uključeno (On).

I to je to.

Ako imate problema s pronalaženjem ove opcije, koristite pretragu na svom mobilnom telefonu i unesite jedan od sljedećih izraza: “dark theme”, “dark mode” ili”night theme”.

Nakon aktiviranja ove opcije, pozadina će se promijeniti iz bijele u crnu.

U ovom načinu sustav i neke druge aplikacije, kao što su Gmail ili Messages, koje su ažurirane da podržavaju „dark mode“, automatski će mijenjati svoj izgled na osnovu novih postavki sustava.

Neke aplikacije neće same automatski promijeniti način rada, već će vas pitati želite li tu promjenu ili ne.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Iz Mozille tvrde da se njihova najnovija aplikacija razlikuje od konkurencije u nekoliko krucijalnih stvari.

Web & IT

Google Android Studio 4.0 orijentiran je na olakšavanje kreiranja aplikacija programerima.

Web & IT

Novi dizajn olakšava kreiranje evenata, stranica, grupa i reklama...

Web & IT

Kad je Dark Mode nedavno stigao na Gmail, mnogi korisnici, posebno oni sa OLED ili AMOLED zaslonima odmah su ga uključili. Danas, nekoliko tjedana...

Oglašavanje