Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Google radi na sustavu prijave bez korištenja šifre (beta)

Navedeni sustav došao je u fazu testiranja odabranih korisnika, a radi se o prijavi na Google račun bez korištenja šifre. Sve što će u budućnosti biti potrebno je pametni telefon, kojeg ćete morati autorizirati, nakon čega ćete se moći prijaviti na bilo kojem drugom uređaju, uz odobrenje na mobitelu…
Odmah na početku treba napomenuti kako Google ne planira isključiti sustav prijave uz pomoć upisivanja šifre, to će uvijek biti moguće. No činjenica je kako američka kompanija radi na novom sustavu prijave, koji bi trebao biti sigurniji od klasične metode, jer opće je poznato da su šifre jedna od najčešćih meta hakera.
Priču je na svom Redit profilu jučer objavio Rohit Paul, koji je dobio poziv na testiranje novog sistema. Nakon što je to objavio, Google nije imao izbora nego sve potvrditi.
“Pozvali smo manji broj korisnika da testiraju novi sustav prijave na Google račun, u kojem šifra nije potrebna.” – rekao je glasnogovornik najpoznatije tražilice na svijetu, te dodao “Šifre kao što su ‘pizza’, ‘123456’ ili ‘password’ odlaze u povijest” – piše  The Verge.
Google već sada ima jednu od najsigurnijih mogućnosti zaštite računa koju možete aktivirati u bilo kojem trenutku. Radi se o mogućnosti primanje unikatnog koda putem SMS poruke, svaki puta kada se prijavljujete na nepoznatom uređaju, što će onemogućiti neželjenoj osobi da se prijavi na vaš račun.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Hi-tech

Google će uložiti u nove tehnologije da bi se omogućilo proizvodnim regijama da dobiju 5 gigavata nove carbon-free energije.

Gaming

Iz tvrtke Google su pojasnili da se Google Play pravila odnose na sve developere, te da ne smije biti izuzetaka.

Web & IT

Facebook će dodijeliti zaposlenima 1.000 dolara za radne potrebe od kuće, a tvrtka se odlučila na taj potez na temelju uputstva zdravstvenih i vladinih...

Apps & Software

Iz Mozille tvrde da se njihova najnovija aplikacija razlikuje od konkurencije u nekoliko krucijalnih stvari.

Oglašavanje