Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Google utajio 1,6 mlrd eura? Policija pretražuje urede u Parizu!

Google SEO certifikate

Google je ponovno na udaru porezne policije! Ovoga puta odlučili su pretresti urede u sjedištu Francuske, a prema neslužbenim informacijama, sumnja se da je američka kompanija utajila oko 1,6 milijardi eura. 
Od 5 sati ujutro Google sjedište u Francuskoj meta je kontrole stotinjak poreznih i financijskih policajaca. Radi se o velikoj akciji u kojoj se traže dokazi za protupravno poslovanje kojim je glavno europsko sjedište američke kompanije, Google Irska, izbjeglo plaćanje poreza Francuskoj. Iznos koji neimenovani izvori spominju kreće se oko vrtoglavih 1,6 milijardi eura.
Mi poslujemo u skladu s francuskim zakonima, te u potpunosti surađujemo s vlastima.” – kratko je prokomentirao najnoviju akciju glasnogovornik Googlea.
Početkom godine vrlo slične probleme imao je i Google u Velikoj Britaniji, koji se u pregovorima nagodio, te pristao platiti 185 milijuna dolara. Na te događaje osvrnuo se nekoliko mjeseci prije ove akcije CEO multinacionalne kompanije, prilikom posjete sjedištu u Parizu. Tada je rekao:
Mi smo globalna kompanija. Moramo se pridržavati poreznih zakona svake države, i mi se pridržavamo lokalnih poreznih zakona. Jedino što mi zagovaramo jest jednostavniji globalni porezni sustav.” – objašnjavao je Sundar Pichai.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Google Android Studio 4.0 orijentiran je na olakšavanje kreiranja aplikacija programerima.

Web & IT

Eksperimentalni projekt nazvan "Sodar" stvara radijus od dva metra oko osobe koja nosi mobitel.

Apps & Software

Apple i Google su prošlog tjedna stavili na raspolaganje javnim zdravstvenim agencijama svoju tehnologiju za praćenje kontakata.

Apps & Software

Želja Googlea je da Android dobije svoj servis za slanje poruka...

Oglašavanje