Geekmaxi
Razno

Hoće li zaživjeti Facebook Dating?

Dolazi novina u svijetu online datinga

Foto: Pixabay

Znate li da vam Facebook može pomoći pronaći ljubav vašeg života? Naime, Facebook Dating opcija je novina koja će stvoriti novu mrežu unutar samog Facebooka.

Oni korisnici koji se požele uključiti u novu opciju, imat će prilike vidjeti druge korisnike koji su isto tako uključeni, ali neće postati automatski prijatelji (osim ako to ne požele).

Facebook je već ranije bio najavio da planira ući u online dating svijet, no ranije nije bilo jasno hoće li u pitanju biti posebna aplikacija ili opcija unutar same mreže. Facebook Dating opcija će, naime,  stvoriti mrežu unutar Facebooka

Prema informacijama objavljenim od strane programerke i istraživačice koda Jane Manchun Wong, izgleda da je Facebook već krenuo u testiranje navedene opcije.

Iz screenshotova objavljenih na Twitteru Jane Manchun Wong je vidljivo da zasad Facebook Dating testiraju još uvijek sami zaposlenici unutar Facebooka, ali uz strože upute kako “nije namijenjen za izlaske s kolegama”.

Na prvi pogled, Facebook dejtanje izgleda kao većina aplikacija za pronalazak partnera koje su već i sada dostupne.

Korisnik se u aplikaciji identificira spolom, zatim odabire koga želi upoznati (postoji i “non-binary people” opcija) te također odabire grad u kojem se nalazi kako bi sustav što lakše mogao predložiti slobodne ljude u blizini.

Kad će ova nova opcija konačno postati dostupna i korisnicima, još uvijek nije poznato. No, sasvim je sigurno kako će u Facebooku morati provesti temeljita testiranja i sigurnosne provjere zbog korisničkih podataka i privatnosti.

Tako nešto je najavljivao i sam Mark Zuckerberg kada je predstavljao Facebook Dating. “Dizajnirali smo to imajući na umu privatnost i sigurnost. Vaši prijatelji neće moći vidjeti vaš profil i sustav će vam predložiti samo osobe koje vam nisu prijatelji”, poručio je Zuckerberg.

Pravo je pitanje, ipak, hoće li korisnici zaista htjeti koristiti Facebook Dating usluge?

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh