Geekmaxi
Future

Hoćemo li TV budućnosti nositi u džepu?

Sve se svodi na mobilnu aplikaciju s okomitim gledanjem

Foto: Pixabay

Bivši zaposlenici Instagrama i Googlea rade na tome da TV budućnosti nosimo u džepu.  Iako je pitanju “samo” mobilna aplikacija koja prilagođava televizijski sadržaj za gledanje na okomiti način, ipak to nije “samo aplikacija”, a evo i zašto.

U kompaniji Dreams su uvjereni da će takav način gledanja zaraziti cijeli svijet. “Dugoročno gledajući, vertikalni videozapis je sljedeći trend na televiziji’, tvrdi suosnivač te kompanije, Tom Bender. Ako se pitate zašto bi itko gledao TV na okomit način, Bender spremno tvrdi da je “u budućnosti, mobitel jedini uređaj koji će biti važan” i dodaje da “nije udobno za zglob držati telefon na strani”.

Kad se preuzme njihova aplikacija Dreams na pametni telefon, dočekuje vas niz kanala, a svi su prilagođeni njihovoj viziji okomitog zaslona. Kanali se mijenjaju prstom. I nema reklama.

Neki programi na spomenutoj aplikaciji, poput Bloombergovog kanala za vijesti, mogu se preoblikovati u stvarnom vremenu. Uređivač videozapisa je zadužen za uzimanje okomitog isječka iz vijesti i potom za dodavanje opisa.

“Imamo vlastiti softver, koji uzima signal i otkriva tko govori, a potom sadržaj prilagodi okviru te obnavlja grafiku”, otkrio je Bender način na koji sve funkcionira. “Rezultat toga svega je nešto što zaista izgleda prirodno za telefon.”

Foto: Dreams

“Htjeli smo dati ljudima oblik zabave na telefonu koji ne vrišti i nije željan nečije pažnje na 3 sekunde”, objasnio je drugi suosnivač, Greg Hochmuth. “Osjetili smo kako je upravo to što je nedostajalo.”

Ipak, dok se ostatak svijeta brine o ponovnom stvaranju medijske industrije, kompanija Dreams nastoji proširiti iskustvo gledanja TV sadržaja i, po svemu sudeći, započeti novi trend u svijetu.

“Želimo ponuditi nove mobilne kanale za svijet u kojem milijarde ljudi nose sa sobom pametne telefone. Cilj je međunarodno tržište“, zaključio je Bender.

Čini li vam se ovakav način praćenja televizijskog sadržaja kao nešto čemu biste se mogli prilagoditi?

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh