Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

"Hrvatska je po mobilnoj podatkovnoj vezi najbolja u Europi"

Jučer je kod Zorana Šprajca na RTL-u gostovao predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, Davor Tomašković, te iskoristio priliku da se pohvali rezultatima neovisne međunarodne organizacije o kvaliteti mreže.

P3 je neovisan test, radi ga međunarodna kompanija koja to istraživanje provodi u 65 zemalja na pet kontinenata. Oni su to istraživanje proveli za sve operatere u Hrvatskoj i Hrvatski telekom je ponosan što je uspio pobijediti. Mjere dvije dimenzije, jedna je kvaliteta govorne usluga, a druga je kvaliteta podatkovne usluge, dakle koliko brzo surfate po internetu.” – objasnio je Davor certifikat P3 Best in Test, koji je kompanija dobila nakon testiranja.

Morat priznati da sam posebno sretan što smo po podatkovnoj dimenziji prvi u Europi. Naša mreža je najbolja i unutar i izvan Deutsche Telekoma. Ovoga trenutka Hrvatska ima bolju mrežu od onih koje glase kao najbolje poput Nizozemske, Švicarske, skandinavskih zemalja.” – dodao je, te najavio Petu generaciju mobilne telefonije u Hrvatskoj:

Još nismo u Petoj, sad smo u još u Četvrtoj. Peta generacija će u Europu doći 2020. Donijet će vrlo brzi odziv, dakle vrlo mala kašnjenja. Danas već imamo autonomna vozila, za to je potrebno vrlo brzo slanje podataka. Ako imate koju milisekundu zakašnjenja već ste skrivili nesreću. U 5G će brzina biti do 1000 megabita u sekundi.

Što je još rekao Tomašković možete vidjeti ovdje.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

I to ne samo kod nas

Web & IT

Krajem prošlog mjeseca PageFair je na svojim stranicama objavio izvještaj o korisnicima interneta koji koriste aplikacije koje blokiraju oglase na mobitelima. Rezultati su razočaravajući...

Web & IT

Jesu li vaše stranice prilagođene mobilnim uređajima? Google sve više cijeni takve stranice, a s vremenom će takve stranice imati sve veću prednost među...

Oglašavanje