Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

HTC prvi kupac Sonyjeva PlayStation Mobile certifikata


Kao pokušaj dodatnog proširenja branda PlayStationa i povećanja ukupnog tržišnog udjela, čelnici Sonyja ponudili su PlayStation Mobile certifikat bilo kojem proizvođaču gadgeta koji koriste Android operativni sustav, a koji je voljan platiti. Certifikat omogućuje tvorcima igara da ponude svoje ekskluzivne PlayStation Mobile igre koje su do sada bile dostupne jedino na Sonyjevim uređajima s Android OS-om.

Za vrijeme prezentacije Sony Entertainmenta na sajmu E3 najavljeno je da će HTC biti prvi takav proizvođač uređaja koji će dodati PlayStation Mobile certifikat svojim proizvodima. Što to znači za HTC i tvorce aplikacija s kojima surađuje?

HTC je imao ekipu razvojnih zagovornika koji su vrlo marljivo radili na tome da specijaliziraju aplikacije za HTC uređaje. Ekipa HTCDEV razvojnog tima viđena je na mnogim događajima, posvećena ohrabrivanju razvojnih inženjera da koriste sučelje Sense SDK u optimizaciji svojih aplikacija za najnoviji mobilni telefon HTC SenseUI. Ekipa HTCDEV-a viđena je i u pristupima tvorcima igara za mobitele.

Do sada je HTC-ova Scribe stylus olovka za pisanje po dodirnom ekranu korištena samo kao dodatna oprema, a sad su HTCDEV-ovci nagovarali određene razvojne programere da igrama dodaju podršku za Scribe stylus ili da naprave nove igre koje će se fokusirati na upotrebu olovke kako bi se doživljaj igranja dodatno intenzivirao. Ekipa je satkana od pojedinaca koji su zaista predani svom poslu pa se čini da bi upravo oni mogli dodati određeni žar PlayStation Mobile certifikatu na HTC-u, a možda i napraviti korak više ondje gdje ostali proizvođači zastanu.

Ipak, u ovom trenutku PlayStation Mobile certifikat još nije kontroliran niti zaista ima potporu HTC-a, prenosi geek.com. Razvojni plan tajvanske HTC korporacije ići će po svom zacrtanom planu, a nikakva veća skretanja s njega neće biti uvjetovana implementacijom PlayStation Mobile certifikata. Prema generalnom shvaćanju, PlayStation Mobile certifikat vrijedan je dodatak ponudi HTC uređaja na bazi operativnog sustava Android, no to je za sada sve.

Posljednjih godina tajvanska tvrtka uložila je mnogo truda da svoje uređaje učini dijelom dodataka životnom stilu modernog čovjeka. Dodavanje Beats Audio seta slušalica, ali i cjelokupnog sistema audio usluga Sense4 svojim mobilnim i tablet aparatima, HTC je učinio otklon od ostatka ponude na bazi Android OS-a.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Google Android Studio 4.0 orijentiran je na olakšavanje kreiranja aplikacija programerima.

Hi-tech

Sastanci putem interneta iz svojih domova zbog pandemije koronavirusa su postali svakodnevica, a tvrtka HTC je ponudila nešto novo po tom pitanju. HTC je...

Gaming

Novi Assassin’s Creed dobio je službeno ime i trailer, a svjetlo dana bi trebao ugledati prije završetka godine. Ljubitelje video igara oduševit će ova...

Gaming

Na dan izlaska jedne od najbolje ocijenjenih igara za PlayStation 4 ikad – stiže jedna od najboljih najava i za PC igrače! Final Fantasy...

Oglašavanje