Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Hyundai razotkrio budućnost osobne mobilnosti

Unatoč najnovijim tehnologijama u industriji tenisica, izgleda da je hodanje još uvijek presporo. Trčanjem se, pak, postiže dobra brzina, ali i sa smoothiejem Lancea Armstronga brzo bi se umorili. Segway nikad nije zaživio, a skateboardovi su izašli iz mode nedugo nakon pojave Segwaya.

hyundai-E4U

Hyundai je sad odlučio sve to promijeniti – na Seoul Motor Showu predstavili su pokretni koncept koji podsjeća na jaje za koji obećavaju da je brži od Segwaya, a nesvakidašnja kaciga trebala bi vas učiniti puno više cool od nekog ‘skejtera’.

Jaje je nazvano E4U (Egg, Evolution, Electricity i Eco-friendliness), a dizajnirano je kao budućnost osobne mobilnosti – težak je 79 kilograma, a može ‘potegnuti’ do 32 km/h. Ima električni motor od 500W i bateriju jačine 24V.

Upravljanje E4U-om je slično Segwayu, no s puno više zakretanja i naginjanja kako bi se pokrenuo.

E4U stoji na polusferičnim loptama, a vozač se mora nagnuti kako bi ga pokrenuo. Upravljanje ovim vozilom moglo bi zbuniti vozače budući da se razlikuje od onog što nam nalaže logika – prema naprijed se pokreće stavljanjem težine na lijevu nogu, za kretanje unatrag potrebno je težinu prebaciti na desnu nogu, a pomicanje naprijed-nazad pomiče vozilo lijevo-desno. “Bez vježbe i prakse, vozilo se neće kretati u željenom smjeru”, rekao je vozač vozila na prezentaciji u Seoulu.

Možda najbolji dio ovog vozila je kaciga. Izgleda kao klasična kaciga za bicikliste, a prekriva i štiti prednji i stražnji dio glave vozača, vjerojatno od najezde kukaca za vrijeme vožnje.

29 komentara

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Automoto

Tijekom zadnjih par godina, električni skuteri su došli u Europu i polako se počinju koristiti kao glavna prijevozna sredstva za neke. U budućnosti bi...

Automoto

Tomtop trgovina je dobila dvije nove stvari u svome Europskom tržištu, a to su dva svježa nova vozila od Xiaomi tvrtke. Radi se o...

Sci

U Kambodži postoji vlak napravljen od bambusa. Vlak se koristi starim tračnicama koje su davnih godina, u regiji Battambang, izgradili Francuzi. Vrlo domišljato, zar...

Oglašavanje