Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

Igračima RPG igre Diablo III hakirani računi


Nakon desetljeća iščekivanja nastavka Blizzardove popularne role playing igre Diablo III, obožavatelji su pet dana nakon lansiranja opet u problemima. Računi igre su hakirani.

Mnogo je frustracija među gejmerima koji su od kupovine 15. svibnja do danas pokušali zaigrati Diablo 3; na sam spomen „Greške 33“ većina njih poludi. Nova prijetnja javila se u pokušajima da se likom napreduje kroz igru – hakirani su računi.

Posljednjih dana uslijedilo je više prijava u kojima frustrirani igrači kažu da su izgubili kontrolu nad svojim korisničkim podatcima i obično završe u razgovoru s potpunim strancem koji se pokaže kao netko tko je kupio račun i sada igra umjesto njih. No, moguće je da su ti ljudi upravo hakeri koji na taj način prikrivaju trag.

Nije jasno kako je moguće da se hakiranja javljaju unatoč zaštiti Blizzardovih autentifikatora pa se nagađa da hakeri uspijevaju preuzeti aktivne račune, prilikom čega kradu zlato i ostalu priskrbljenu opremu u samoj igri. Vlasnicima računa ne preostaje drugo doli čekati da Blizzardovi stručnjaci oslobode račun i vrate ga u stanje prije hakiranja. Naravno, određen gubitak napretka u igri je neizbježan.

Nakon višestrukih prijava, Blizzard je jučer ugasio servere u Europi na četiri sata. Upozoravaju igrače da su im računi ranjivi unatoč zaštiti.

„Najvjerojatnije se ova grupa hakera sprema za otvaranje aukcijske kuće za pravi novac u Diablu 3“, piše Tara Swadley za The Examiner, dodajući da je ovo “samo najava onoga što možemo očekivati u budućnosti kada aukcijska kuća službeno otvori vrata pa hakeri pokušaju ukrasti opremu i zlato i prodati ih za pravi novac“.

Aukcijska kuća za pravi novac i RPG igre omogućit će igračima da trguju različitim predmetima unutar same igre koristeći pri tome stvaran novac. Početak ove opcije igre bio je zakazan za danas, 22. svibnja, no zbog problema sa sigurnosti računa datum je pomaknut na utorak, 29. svibnja.

1 komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Oglašavanje