Gaming

Ima li kraja najavljenim AR igricama?

Sve je počelo s Pokemonima, a sad…

Foto: YouTube

Izgleda da ćemo u proširenoj stvarnosti uskoro moći igrati što nam srce poželi.

Naime, od kreatora svjetske uspješnice PokemonGO, stiže nam i augmented reality (AR) verzija Harry Potter franšize.

Baš kao i kod prethodnog superhita, Niantic je kreator igre HP Wizards Unite u suradnji s WarnerBros, a samo sučelje je vjerojatno svima poznato od prije s obzirom na to da je gotovo identičnom onom iz slavnih Pokemona.

Već se špekulira kako Niantic u rukama sada drži potencijalno veći hit od Pokemon adaptacije te će si ovom potencijalnom zarazom definitivno podebljati novčanik. Ni zajednica neće patiti, s obzirom na veliku popularnost priče o malom čarobnjaku.

U Wizards Unite igrač će imati ulogu pripadnika organizacije Statute of Secrecy Task Force te zadatak istraživati pojave zvane Calamity. Naime, u stvarni svijet su procurili magični artefakti, bića i sjećanja, a igrač ih mora ukloniti od bezjaka (a svaki HP fan zna da to znači – od ljudi koji ne prakticiraju magiju).

Slično konceptu iz prethodne uspješnice, ovdje će se magijom brisati goblini, dementori i ostala magična bića, zatvarati portali, sakupljati putoključevi i sl.

Na lokacijama kao što su restorani ili kafići igrači će si puniti magiju, a na mjestima gdje se nalaze različite znamenitosti natjecat će se u čarobnjačkim izazovima.

Komentiraj

Odgovori

Vrh