Pratite nas

Web & IT

Indija želi regulirati tržište kriptovaluta: Bitcoin nije i neće biti zabranjen

Objavljeno

-


Facebook je zabranio sve oglase vezane za kriptovalute, a iz Indije dolaze velike najave o regulaciji tržišta kriptovaluta. Jesu li takve i slične vijesti razlog velikog pada cijene Bitcoina i ostalih kriptovaluta?
Mnoštvo loših vijesti o kriptovalutama naštetili su tržišnoj vrijednosti gotovo svim kriptovalutama, a znatan pad zabilježio je i Bitcoin. Jedna od tih vijesti došla je početkom ovog mjeseca, kada je ministar financija Indije, Arun Jaitley, u svojem govoru rekao kako kriptovalute nisu legalno sredstvo plaćanja, što su mnogi mediji prenijeli kao najavu zabrane Bitcoina u Indiji.
No, to nije istina, već je sutradan u svojem obrazloženju Arun jasno dao do znanja kako se radi o nereguliranom tržištu kapitala, koje u takvom obliku nije poželjno. Što se može očekivati u budućnosti, teško je reći, a vjeruje se kako je taj govor samo najava regulacije tržište kriptovalutama po uzoru na Kinu ili Južnu Koreju.
Ne priznajemo kriptovalute kao legalno sredstvo plaćanja, te ćemo uvesti određene regulacije kojima ćemo regulirati tržište kriptovalutama” – rekao je u svojem govoru.
I, koliko god je u svojem govoru ministar pažljivo birao riječi, njegov govor brzo je obišao svijet kriptovaluta, te je zasigurno naštetio cijenama na tržištu. Bitcoin je u posljednjih mjesec dana prepolovio svoju cijenu, te se proteklih nekoliko dana vrti između 8 i 9 tisuća dolara.
Mnogi su ovaj pad jedva dočekali i okarakterizirali za kao početak kraja za sve kriptovalute. No, treba biti realan i reći kako smo takve padove i u prošlosti susretali, a na kraju je Bitcoin izlazio još jači iz takvih priča. Uostalom, Bitcoin se sada samo vratio na cijenu koju je imao prije svega dva mjeseca…

Nastavi čitati
Super ponuda
Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Web & IT

U novu godinu s novim Win 10 Professional za samo €8,83

Objavljeno

-

Objavio

U novoj godini, nove prilike! Pa tako, allgamekey.com nudi izvanredne popuste. Odlučili su predstaviti odličnu ponudu za novu dekadu, u kojoj nude čak 35% uštede na licencu za jedan od najkorištenijih operativnih sustava današnjice, Windows 10 Professional. Kodove za uštedu donosimo u nastavku članka!

Nedavna najava iz Microsofta o ukidanju podrške za starije Windows operativne sustave kao što je Win 7, uvelike će vam olakšati nadogradnju na kvalitetniji i napredniji OS, pogotovo uz promotivne cijene.

Allgamekey.com lansirao je novogodišnju promo kampanju sa izuzetno povoljnim popustom na najpopularnije Microsoftove programe koja će trajati tokom cijelog siječnja 2020. Uz promotivni kod AGKN35 tijekom kupnje bilo kojeg od softvera, ostvarujete popust od 35%.

Svakako ne propustite ovu izvanrednu priliku, jer je ograničena stoga sugeriramo da što prije kupite željeni softver.

Allgamekey.com nudi najbolju uslugu i brižan odnos s kupcima, ujedno i korisničku podršku te 100% zadovoljstvo dosadašnjih kupaca. Osim vrlo laganog i sigurnog načina online plaćanja (Paypal, kreditna kartica…), svoj licencni ključ dobit ćete na e-mail kroz desetak minuta. Korisnička podrška (support@allgamekey.com) radi od 0-24 za slučaj da se susretnete s bilo kakvim poteškoćama.

Nastavi čitati

Web & IT

Instagram Direct Messages postaju dostupne i na webu

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Pixabay

Instagram napokon donosi direct messages (izravne poruke) na web. Od danas, mali postotak globalnih korisnika platforme moći će pristupiti svojim DM-ovima na Instagramovoj web stranici. Smatra se kako će ovaj potez biti iznimno koristan za tvrtke, influencere i sve druge koji šalju puno DM-ova, a osim toga svakako će upotpuniti iskustvo korištenja ove platforme na različitim uređajima. Današnji program predstavljen je samo kao test, tvrde iz tvrtke, a više detalja o potencijalnom trajnom uvođenju ove opcije znat ćemo u budućnosti.

Slanje direktnih poruka uglavnom će izgledati isto putem preglednika i na mobilnom uređaju. Moguće je stvoriti nove grupe ili započeti chat bilo sa stranice profila korisnika ili DM-a. Dvostrukim dodirom (klikom) je moguće lajkati poruku, podijeliti sliku ili vidjeti ukupan broj nepročitanih poruka. Ako ova opcija zaživi, moći ćete primati DM obavijesti sa svog stolnog računala ako u svom pregledniku omogućite obavijesti za cijelu Instagram stranicu.

Iz Instagrama najavljuju kako ovo nije jedini test ovakve prirode, te da će nastaviti testirati ovu opciju do daljnjeg.

Nastavi čitati

Web & IT

Facebook će zabraniti ‘deepfakeove’, ne i parodične video snimke

Objavljeno

-

Objavio

Facebook će zabraniti ‘deepfakeove’ odnosno video snimke izmijenjene pomoću umjetne inteligencije kojom su zamijenjena lica ili promijenjene riječi koje izgovara neka osoba, objavila je ta društvena mreža.

U odluci objavljenoj na blogu, Facebook navodi da će ukloniti video snimke koje su izmijenjene na način da to nije očito, zbog čega mogu obmanuti korisnike interneta kada je riječ o izjavama neke osobe, a koje se izrađuje pomoću umjetne inteligencije koja “miješa, zamjenjuje ili dodaje” neki sadržaj u video kao da je “autentičan”.

Odluka se ne odnosi na “parodičan ili satiričan sadržaj” ili na video snimke koje su montirane tako da su izostavljene riječi ili im je promijenjen redoslijed, precizira potpredsjednica Facebooka, Monika Bickert.

Facebook će također nastaviti uklanjati audiovizualni sadržaj koji krši “standarde zajednice” i jako smanjiti broj pratitelja onih sadržaja koje vanjski kontrolori s kojima surađuje, kao što je AFP, označe kao lažne.

Facebook je 2016. pokrenuo program provjere istinitosti sadržaja koji se objavljuje na njegovim stranicama i na Instagramu u suradnji s vanjskim kontrolorima (Third party fact-checking) u kojem sudjeluje šezdesetak medija širom svijeta.

Nastavi čitati

Preporučeno