Geekmaxi
Web & IT

Instagram dogurao do 500 tisuća aktivnih oglašivača!

Foto: thedigiterati.com

Prije otprilike sedam mjeseci, Instagram se pohvalio kako ima 200 tisuća aktivnih oglašivača, o čemu smo već pisali. U međuvremenu su broj aktivnih oglašivača povećao za 2,5 puta! Instagram se jučer na svojem poslovnom blogu pohvalio kako trenutno imaju preko pola milijuna aktivnih oglašivača.

Nagli rast ova društvena mreža može zahvaliti Facebooku, koji ih je kupio, a potom i uveo neke promjene u poslovanje (prije svega omogućio globalno oglašavanje). Sve to je dovelo do vrhunca poslovanja. “Instagram je mjesto gdje ljudi svoju strast pretvaraju u kupnju.” – stoji u službenoj objavi.

Definitivno je jasno kako Facebook zna igrati ovu igru. Zna kako privući oglašivače. Njihova mreža oglašivača već dugo se broji u milijunima korisnika. Usporedbe radi, glavni konkurent Twitter se može “pohvaliti” s nešto više od sto tisuća oglašivača. Upravo ta usporedba najbolje dočarava koliko su Facebook i Instagram dominantni na tržištu oglašavanja na društvenim mrežama.

Kompanija je podijelila i mnoge statističke podatke koje će marketing stručnjaci pomno proučiti. Između ostalog ćemo izdvojiti tek jedan. Po kriteriju usvajanja, najaktivnije države su SAD, Brazil, Velika Britanija, Australija i Kanada.

Treba reći i to kako su prije dva mjeseca pokrenuli takozvane poslovne profile, koji nude razne alate i olakšavaju oglašavanje na društvenoj mreži. U tako kratkom roku zabilježili čak 1,5 milijun pretvorbi običnih korisničkih računa u poslovne profile.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh